Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок
Рецепта за севиче – сурова морска риба с добавки. Във всяка от южноамериканските страни това ястие се сервира по различен начин. В Перу севиче се сервира с тънки филийки червен лук, с които трябва да покриете севиче в последния момент преди да се сервира. В противен случай ястието ще промени вкуса си.
Достъпни
3 човек/души
255 мин
Съставки
за 3 човек/души
700 г прясна морска риба напр. corvina, congrio (морска змиорка), chita, mero, lenguado (sola), pargo, huachinango
700 г домати
80 г нарязани зелени маслини
400 мл пресен лимонов сок
Минерална вода
70 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 лъжици риган
2 лъжички дребно нарязан пресен кориандър
100 г лук
100 мл кетчуп
2 лъжички нарязани мариновани чили серанос
2 лъжици паста от чушки
Пипер
Сол
Зехтин за подправяне
700 г домати
80 г нарязани зелени маслини
400 мл пресен лимонов сок
Минерална вода
70 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 лъжици риган
2 лъжички дребно нарязан пресен кориандър
100 г лук
100 мл кетчуп
2 лъжички нарязани мариновани чили серанос
2 лъжици паста от чушки
Пипер
Сол
Зехтин за подправяне
Съставки за 3човек/души
700 г прясна морска риба напр. corvina, congrio (морска змиорка), chita, mero, lenguado (sola), pargo, huachinango
700 г домати
80 г нарязани зелени маслини
400 мл пресен лимонов сок
Минерална вода
70 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 лъжици риган
2 лъжички дребно нарязан пресен кориандър
100 г лук
100 мл кетчуп
2 лъжички нарязани мариновани чили серанос
2 лъжици паста от чушки
Пипер
Сол
Зехтин за подправяне
700 г домати
80 г нарязани зелени маслини
400 мл пресен лимонов сок
Минерална вода
70 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 лъжици риган
2 лъжички дребно нарязан пресен кориандър
100 г лук
100 мл кетчуп
2 лъжички нарязани мариновани чили серанос
2 лъжици паста от чушки
Пипер
Сол
Зехтин за подправяне
- Стъпка 1Изплакнете филето, подсушете и нарежете на кубчета. След това поставете в стъклена купа. Залейте с лимонов сок – мариновайте при стайна температура за около 2.5 часа.
- Стъпка 2Загрейте зехтина в малък съд, изсипете чесъна и така пържете около 3 минути. След това трябва да извадите чесъна, а зехтина да охладите.
- Стъпка 3Обелете бланшираните домати, нарежете ги на парчета и премахнете семките стараейки се да запазите сока. Обеленият лук нарежете на малки парчета..
- Стъпка 4В стъклена купа наредете доматите, лука, кориандъра, ригана, кетчупа, чилито, маслините и пастата от чушки. По време на приготвяне на севиче се използват единствено стъклени съдове или емайлирани. Не се използват метални съдове. Всичко залейте с охладения зехтин и с доматения сок. Подправете по вкус със сол и пипер, след това разбъркайте и оставете да почине.
- Стъпка 5Извадете рибата от маринатата и трикратно изплакнете със студена вода. След това залейте с минерална вода и киснете още 5 минути. След изваждането от водата хубаво изцедете и прехвърлете в купата с доматите и подправките. Разбъркайте, покрийте и поставете за 3 часа в хладилника.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се в замразени стъклени купи. Декорирайте с маслини.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Сьомга с пролетен микс
Сьомга с пролетен микс
Испански микс с чоризо и пиле
Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bonduelle. Опитайте нашата рецепта и се оставете да бъдете вдъхновени от испанската кухня.
Агнешки котлет с провансалски зеленчуци
Приготвяте ли специална вечеря? Провансалският зеленчуков микс е подходящ като гарнитура за вкусен и сочен агнешки котлет.
Открийте също...