Модерни кюфтенца с кисели краставички
Класическите кюфтенца могат да бъдат приготвени по нов начин!
Изискани
2 човек/души
45 мин
Съставки
за 2 човек/души
10 цели кисели краставички Bonduelle
300 г кайма
4 картофа
4 с.л. кашкавал
4 с.л. сладка горчица
2 с.л. френска горчица
1 с.л. Мед
1 връзка магданоз
4 листа от маруля
2 питки със сусам
1 клонче розмарин
1 клонче мащерка
1 скилидка чесън
1 червена люта чушка
1 глава червен лук
3 репички
1 връзка пресен лук
Начин на приготвяне
300 г кайма
4 картофа
4 с.л. кашкавал
4 с.л. сладка горчица
2 с.л. френска горчица
1 с.л. Мед
1 връзка магданоз
4 листа от маруля
2 питки със сусам
1 клонче розмарин
1 клонче мащерка
1 скилидка чесън
1 червена люта чушка
1 глава червен лук
3 репички
1 връзка пресен лук
Начин на приготвяне
Съставки за 2човек/души
10 цели кисели краставички Bonduelle
300 г кайма
4 картофа
4 с.л. кашкавал
4 с.л. сладка горчица
2 с.л. френска горчица
1 с.л. Мед
1 връзка магданоз
4 листа от маруля
2 питки със сусам
1 клонче розмарин
1 клонче мащерка
1 скилидка чесън
1 червена люта чушка
1 глава червен лук
3 репички
1 връзка пресен лук
Начин на приготвяне
300 г кайма
4 картофа
4 с.л. кашкавал
4 с.л. сладка горчица
2 с.л. френска горчица
1 с.л. Мед
1 връзка магданоз
4 листа от маруля
2 питки със сусам
1 клонче розмарин
1 клонче мащерка
1 скилидка чесън
1 червена люта чушка
1 глава червен лук
3 репички
1 връзка пресен лук
Начин на приготвяне
- Стъпка 1Измийте картофите и ги сложете в гореща фурна за 30 минути на 180°C.
- Стъпка 2Междувременно нарежете пресния и червения лук на резени, киселите краставички - по дължина и хлебчетата на половинки.
- Стъпка 3Подгответе соса от сладката горчица, френската горчица, меда и наситнения магданоз.
- Стъпка 4Оформете каймата (може да използвате кръгъл ринг от неръждаема стомана), след това я поставете на горещия грил, поръсена с малко мазнина, и я оставете за 67 минути на всяка страна. Може да сложите и хлебчетата на грила.
- Стъпка 5Сложете картофа в чиния, разрежете горната част на 4, сложете сиренето и поръсете с пресния лук. До него разположете питката, намажете я със сос от горчица, добавете листо от салата, киселите краставички, добре сготвеното месо и червен лук. Може да добавите люти чушки, репички, чесън и розмарин.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Патица по пекински
Патицата по пекински – това е най-известното ястие от китайската кухня, сервирана не само в ресторантите в Пекин, но и по цял свят. Месото на патиците отглеждани близо до Пекин е много вкусно. Процесът на приготвяне на патицата е много сложен. Патицата се намазва с меласа, напомпва се с въздух и се пълни с вряща вода. Пече се върху огън от смес на дърва от различни плодови дървета.
Бакалау – треска по португалски със зеленчуци
Рибата треска определено е царят на португалската маса. В Португалия сушената и осолена треска е основата на невероятен брой ястия. Независимо под каква форма ще бъде сервирана, винаги е харесвана от португалците.
Салата с телешко и спанак по виетнамски
Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.
Открийте също...