Стъпки на приготвяне
-
Отцедете течността от консервата и изсипете червения фасул в купа. Смачкайте го докато се получи хомогенна консистенция. Няма проблем, ако останат няколко цели бобчета.
-
Добавете галетата, доматения сос, чесъна на прах и разбъркайте сместа първо с лъжица, а после и с ръка.
-
Оформете зеленчукови кюфтета и ги подредете в намазнена тава. Печете кюфтетата в предварително загрята фурна на 180°C за 15 минути, като ги обърнете на 7-8-мата минута.
-
Когато са готови подредете ястието: 2 листа от марула, на които може да сипете чили сос, кюфтето, половинка от питката за бургера, която намажете с майонеза, също и авокадо, домати и лимон. Може да добавите и малко магданоз.