Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Зелен фасул на яхния

Използвайте зеления фасул на Бондюел през сезоните, когато няма пресен фасул. Типично българска яхния, готвена във всеки български дом.

Стъпки на приготвяне

  • Задушават се следните продукти: лука, морковите и чесъна и след омекването им се добавя зеленият фасул с червения пипер.

  • Задушават се на бавен огън с малко вода.

  • Доматите се добавят настъграни на пюре след намаляване на соса и се овкусява с пипер и сол.

  • За да се сгъсти соса, се добавя брашното, предварително разтворено във вода.

  • Чубрицата и магданоза се слагат малко преди да изключите котлона.

Рецепти, които може да ви интересуват

Зелен фасул на яхния
3 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 500 г Зелен фасул Bonduelle
  • 2 домата
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 4 скилидки чесън
  • по 2 супени лъжици брашно и олио
  • сол
  • червен и черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Задушават се следните продукти: лука, морковите и чесъна и след омекването им се добавя зеленият фасул с червения пипер.

  • Стъпка 2

    Задушават се на бавен огън с малко вода.

  • Стъпка 3

    Доматите се добавят настъграни на пюре след намаляване на соса и се овкусява с пипер и сол.

  • Стъпка 4

    За да се сгъсти соса, се добавя брашното, предварително разтворено във вода.

  • Стъпка 5

    Чубрицата и магданоза се слагат малко преди да изключите котлона.