Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Won ton – китайски пелмени пълнени с морски дарове и месо

Dim sum – малко китайско предястие, това може да бъдат пелмени пълнени с морски дарове или месо, рула, питки, крокети. Най-известни са won ton, т.е. китайски пелмени пълнени с мляно телешко месо или със скариди (може да бъде смес от тези съставки). Won ton може да се пържат в загрято олио или да се варят във вода и да се сервират с бульон.

Стъпки на приготвяне

  • Смесете брашното със солта, долейте първо горещата вода, след това студената вода и олиото. Омесете тесто и го оставете под капак за половин час. Разточете тесто и разрежете на квадрати със страна 5 см.

  • Обелете суровите скариди и нарежете. Внимателно разбъркайте с мляното телешко и останалите съставки.

  • На квадратите от тесто поставете малка топка от плънката, сгънете на триъгълник и притиснете ръбовете, а ъглите отстрани залепете един с друг (както при пелмените).

  • Загрейте олиото в тиган и от долната част зачервете пелмената. След това добавете малко вода и така оставете с капак на котлона, докато станат готови..

Рецепти, които може да ви интересуват

Won ton – китайски пелмени пълнени с морски дарове и месо
4 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • Тесто:
  • 2 чаши брашно
  • 50 г вряла вода
  • 25 г студена вода
  • 15 мл олио
  • ½ с.л. сол
  • Плънка:
  • 250 г скариди
  • 250 г мляно телешко
  • 15 мл соев сос
  • 15 мл сусамено олио
  • 15 мл оризово вино
  • 1 с.л.джинджифил
  • 1 с.л. нарязан див лук
  • Сос:
  • 60 г оризов оцет
  • 30 г вода
  • 2 с.л. джинджифил
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сос чили
  • 1 с.л. захар
  • Сусамово олио
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Смесете брашното със солта, долейте първо горещата вода, след това студената вода и олиото. Омесете тесто и го оставете под капак за половин час. Разточете тесто и разрежете на квадрати със страна 5 см.

  • Стъпка 2

    Обелете суровите скариди и нарежете. Внимателно разбъркайте с мляното телешко и останалите съставки.

  • Стъпка 3

    На квадратите от тесто поставете малка топка от плънката, сгънете на триъгълник и притиснете ръбовете, а ъглите отстрани залепете един с друг (както при пелмените).

  • Стъпка 4

    Загрейте олиото в тиган и от долната част зачервете пелмената. След това добавете малко вода и така оставете с капак на котлона, докато станат готови..