Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Телешко месо с Мексикански зеленчуци

Вкусна и фина комбинация

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете телешките жулиени, наситнете чесън, нарежете

  • Вземете 100 г телешко месо и го навийте в брашното. Загрейте тенджерата с олио и запържете месото, подправете със сол и черен пипер, след това го сложете върху хартия, за да се отцеди излишното олио.

  • Разтопете маслото в тигана, добавете останалите 300 г телешко месо, чесън, сушени домати, лют пипер, след това овкусете със зърнеста сол. Добавете мексикански зеленчуци, бяло вино и поръсете с малко магданоз.

  • Отделно разбъркайте нишестето с малко телешки бульон и поръсете в тигана, след това рукола и разбъркайте.

  • Сервирайте в чиния, добавете пърженото месо, после малко пармезан, магданоз и малко сол на вкус.

Рецепти, които може да ви интересуват

Телешко месо с Мексикански зеленчуци
2 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/meksikan-miks">1 пакет Мексикански микс Vapeur Bonduelle</a></p>
  • <p>400 г (2 парчета) телешко филе</p>
  • <p>6 сушени домата</p>
  • <p>4 скилидки чесън</p>
  • <p>2 люти чушки</p>
  • <p>1/2 чаша пармезан</p>
  • <p>4 с.л. брашно</p>
  • <p>1 с.л. масло</p>
  • <p>1 чаша бяло вино</p>
  • <p>2 с.л. телешки бульон</p>
  • <p>5 с.л. слънчогледово олио</p>
  • <p>стрък рукола</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>1 с.л. картофено нишесте</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете телешките жулиени, наситнете чесън, нарежете

  • Стъпка 2

    Вземете 100 г телешко месо и го навийте в брашното. Загрейте тенджерата с олио и запържете месото, подправете със сол и черен пипер, след това го сложете върху хартия, за да се отцеди излишното олио.

  • Стъпка 3

    Разтопете маслото в тигана, добавете останалите 300 г телешко месо, чесън, сушени домати, лют пипер, след това овкусете със зърнеста сол. Добавете мексикански зеленчуци, бяло вино и поръсете с малко магданоз.

  • Стъпка 4

    Отделно разбъркайте нишестето с малко телешки бульон и поръсете в тигана, след това рукола и разбъркайте.

  • Стъпка 5

    Сервирайте в чиния, добавете пърженото месо, после малко пармезан, магданоз и малко сол на вкус.