Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Такос с червен боб

Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации

Стъпки на приготвяне

  • Направете тако композицията от следните зеленчуци: наситнен магданоз и лук, нарязано бяло зеле и червена чушка на тънки ленти, нарязани чери домати. Срежете авокадото на 2, извадете пулпата и овкусете със сол, пипер, лайм и намачкайте с вилица. Вземете чесъна и наситнете на дребно, рендосайте моцарела и пармезан. Сложете в малка купа царевица, червен фасул, домати, и червена чушка, лук, бяло зеле, магданоз и авокадо и разбъркайте добре. Изсипете композицията в голяма купа и добавете сладко чили, соя и песто сосовете.

  • Пригответе тортилата: изрежете кръг от листа лазаня, за да се получи пита. Добавете олио и потопете питата лазаня за 1 минута от всяка страна.

  • Сложете тортилата в тава за печене, добавете композицията, мозарелата и рендосан пармезан. Сложете в предварително загрята на 230°C фурна за 10-15 минути. След като я извадите от фурната, сервирайте в чиния, като добавите втората пита отгоре.

  • Декорирайте тортилата със заквасена сметана и няколко червени фасула.

Рецепти, които може да ви интересуват

Такос с червен боб
2 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/cherven-bob">100 г Червен фасул Bonduelle</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/sladka-tsarevitsa-na-zrna">50 г Сладка царевица Bonduelle</a></p>
  • <p>100 г бяло зеле</p>
  • <p>50 г червени чушки</p>
  • <p>6 чери домата</p>
  • <p>1 червен лук</p>
  • <p>1 авокадо</p>
  • <p>1 лайм</p>
  • <p>4 скилидки чесън</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>50 г моцарела</p>
  • <p>40 г пармезан</p>
  • <p>1 лист лазаня</p>
  • <p>1 с.л. сладък чили сос</p>
  • <p>1 ч.л. соев сос</p>
  • <p>1 ч.л. песто сос от дехидратирани домати</p>
  • <p>1 ч.л. заквасена сметана</p>
  • <p>малко олио</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Направете тако композицията от следните зеленчуци: наситнен магданоз и лук, нарязано бяло зеле и червена чушка на тънки ленти, нарязани чери домати. Срежете авокадото на 2, извадете пулпата и овкусете със сол, пипер, лайм и намачкайте с вилица. Вземете чесъна и наситнете на дребно, рендосайте моцарела и пармезан. Сложете в малка купа царевица, червен фасул, домати, и червена чушка, лук, бяло зеле, магданоз и авокадо и разбъркайте добре. Изсипете композицията в голяма купа и добавете сладко чили, соя и песто сосовете.

  • Стъпка 2

    Пригответе тортилата: изрежете кръг от листа лазаня, за да се получи пита. Добавете олио и потопете питата лазаня за 1 минута от всяка страна.

  • Стъпка 3

    Сложете тортилата в тава за печене, добавете композицията, мозарелата и рендосан пармезан. Сложете в предварително загрята на 230°C фурна за 10-15 минути. След като я извадите от фурната, сервирайте в чиния, като добавите втората пита отгоре.

  • Стъпка 4

    Декорирайте тортилата със заквасена сметана и няколко червени фасула.