Стъпки на приготвяне
-
Нарежете лука, магданоза и целината на ситно. Нарежете морковите на полукръгчета, а чушките на средни кубчета. Чесънът се нарязва на ситно и се слага заедно с лука.
-
Сотирайте лука и чесъна заедно в 2 с. л. мазнина. Готвим ги на слаб огън в захлупена тенджера за 5 минути, докато придобият златист цвят. След като лукът омекне, добавете пащърнака, магданоза и целината и ги задушете за още 5 минути на слаб огън в захлупен съд. Разбъркваме от време на време, за да не залепне.
-
Добавете отцедения бял боб Bonduelle в тенджерата. Добавете червен пипер, дафинов лист и сол на вкус. Като добавите и червения пипер, разбъркайте.
-
Добавете 2-3 литра вода и оставете да ври на силен огън за около 30 минути.
-
След като всички зеленчуци се сварят, добавете пасираните домати и варете още 5 минути на слаб огън.
-
Добавете магданоза накрая, при сервиране. Поръсете с малко червен лук за повече вкус.