Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Супа със зрял боб

Открийте рецептата за супа от бял боб на Bonduelle, богата на фибри и протеини, за балансирана диета.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете лука, магданоза и целината на ситно. Нарежете морковите на полукръгчета, а чушките на средни кубчета. Чесънът се нарязва на ситно и се слага заедно с лука. 

  • Сотирайте лука и чесъна заедно в 2 с. л. мазнина. Готвим ги на слаб огън в захлупена тенджера за 5 минути, докато придобият златист цвят. След като лукът омекне, добавете пащърнака, магданоза и целината и ги задушете за още 5 минути на слаб огън в захлупен съд. Разбъркваме от време на време, за да не залепне.

  • Добавете отцедения бял боб Bonduelle в тенджерата. Добавете червен пипер, дафинов лист и сол на вкус. Като добавите и червения пипер, разбъркайте.

  • Добавете 2-3 литра вода и оставете да ври на силен огън за около 30 минути. 

  • След като всички зеленчуци се сварят, добавете пасираните домати и варете още 5 минути на слаб огън.

  • Добавете магданоза накрая, при сервиране. Поръсете с малко червен лук за повече вкус.

Рецепти, които може да ви интересуват

Супа със зрял боб
8 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 консерва (800 гр.) зрял фасул Bonduelle 

  • 300 гр. пасирани домати

  • 3 моркова

  • 2 чушки

  • 2 лука, средни

  • 2 скилидки чесън

  • 2 с. л. Слънчогледово олио

  • 1 пащърнак

  • 1 връзка магданоз

  • 1 малка глава целина

  • 1 с.л. червен пипер

  • Сол на вкус

  • Няколко листа дафинов лист

  • Няколко листенца магданоз

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете лука, магданоза и целината на ситно. Нарежете морковите на полукръгчета, а чушките на средни кубчета. Чесънът се нарязва на ситно и се слага заедно с лука. 

  • Стъпка 2

    Сотирайте лука и чесъна заедно в 2 с. л. мазнина. Готвим ги на слаб огън в захлупена тенджера за 5 минути, докато придобият златист цвят. След като лукът омекне, добавете пащърнака, магданоза и целината и ги задушете за още 5 минути на слаб огън в захлупен съд. Разбъркваме от време на време, за да не залепне.

  • Стъпка 3

    Добавете отцедения бял боб Bonduelle в тенджерата. Добавете червен пипер, дафинов лист и сол на вкус. Като добавите и червения пипер, разбъркайте.

  • Стъпка 4

    Добавете 2-3 литра вода и оставете да ври на силен огън за около 30 минути. 

  • Стъпка 5

    След като всички зеленчуци се сварят, добавете пасираните домати и варете още 5 минути на слаб огън.

  • Стъпка 6

    Добавете магданоза накрая, при сервиране. Поръсете с малко червен лук за повече вкус.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.