Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Спанак с гъби на фурна

Спанак - суперхрана в изкусителна комбинация с нискокалоричните гъби на фурна! Какво по-енергезиращо от вкусното и здравословно похапване!

Стъпки на приготвяне

  • Загрейте фурната до 250°C.
  • Изсипете нарязаните гъби в тавата и добавете лимоновия сок
  • Разтопете 30 гр масло в тенджерка и запържете спанака. Добавете сол и черен пипер. Изцедето го добре, за да отстраните водата.
  • Разтопете малко масло в тиган и запържете нарязания лук. Добавете бекона и гъбите и запържете около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.
  • Добавете коняка и фламбирайте закратко.
  • За приготвянето на соса разтопете внимателно маслото в тенджерка с дълга дръжка, добавете брашното малко по малко до получаване на гладък сос.
  • Добавете прясното мляко, индийското орехче, солта, черния пипер, като бъркате непрекъснато, до получаване на гладък сос. Накрая добавете сметаната и овкусете по желание.
  • Намазнете тавичката и изсипете в нея спанака и соса.
  • Поръсете с настърганиото сирене и поставете във фурната (на позиция грил). Запечете за няколко минути и поднесете веднага.

Рецепти, които може да ви интересуват

Спанак с гъби на фурна
3 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 485 г Нарязани гъби Bonduelle
  • 800 г пресен спанак
  • 2 глави лук, нарязан наситно
  • 4 резена бекон, нарязан на кубчета
  • Сок от половин лимон
  • Масло
  • 2 с.л. коняк
  • Сол
  • Смлян черен пипер
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 2 с.л. сметана
  • 75 г настъргано сирене
  • Една щипка индийско орехче
  • Сол
  • Смлян черен пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Загрейте фурната до 250°C.

  • Стъпка 2

    Изсипете нарязаните гъби в тавата и добавете лимоновия сок

  • Стъпка 3

    Разтопете 30 гр масло в тенджерка и запържете спанака. Добавете сол и черен пипер. Изцедето го добре, за да отстраните водата.

  • Стъпка 4

    Разтопете малко масло в тиган и запържете нарязания лук. Добавете бекона и гъбите и запържете около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.

  • Стъпка 5

    Добавете коняка и фламбирайте закратко.

  • Стъпка 6

    За приготвянето на соса разтопете внимателно маслото в тенджерка с дълга дръжка, добавете брашното малко по малко до получаване на гладък сос.

  • Стъпка 7

    Добавете прясното мляко, индийското орехче, солта, черния пипер, като бъркате непрекъснато, до получаване на гладък сос. Накрая добавете сметаната и овкусете по желание.

  • Стъпка 8

    Намазнете тавичката и изсипете в нея спанака и соса.

  • Стъпка 9

    Поръсете с настърганиото сирене и поставете във фурната (на позиция грил). Запечете за няколко минути и поднесете веднага.