Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Спанак с гъби на фурна
Accessible
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
485 г Нарязани гъби Bonduelle
800 г пресен спанак
2 глави лук, нарязан наситно
4 резена бекон, нарязан на кубчета
Сок от половин лимон
Масло
2 с.л. коняк
Сол
Смлян черен пипер
50 г масло
50 г брашно
500 мл прясно мляко
2 с.л. сметана
75 г настъргано сирене
Една щипка индийско орехче
Сол
Смлян черен пипер
Съставки за 3човек/души
485 г Нарязани гъби Bonduelle
800 г пресен спанак
2 глави лук, нарязан наситно
4 резена бекон, нарязан на кубчета
Сок от половин лимон
Масло
2 с.л. коняк
Сол
Смлян черен пипер
50 г масло
50 г брашно
500 мл прясно мляко
2 с.л. сметана
75 г настъргано сирене
Една щипка индийско орехче
Сол
Смлян черен пипер
Стъпка 1
Загрейте фурната до 250°C.
Стъпка 2
Разтопете 30 гр масло в тенджерка и запържете спанака. Добавете сол и черен пипер. Изцедето го добре, за да отстраните водата.
Стъпка 3
Нарежете гъбите на парченца.
Стъпка 4
Добавете прясното мляко, индийското орехче, солта, черния пипер, като бъркате непрекъснато, до получаване на гладък сос. Накрая добавете сметаната и овкусете по желание.
Стъпка 5
Поръсете с настърганиото сирене и поставете във фурната (на позиция грил). Запечете за няколко минути и поднесете веднага.