Стъпки на приготвяне
-
Загрейте фурната до 250°C.
-
Изсипете нарязаните гъби в тавата и добавете лимоновия сок
-
Разтопете 30 гр масло в тенджерка и запържете спанака. Добавете сол и черен пипер. Изцедето го добре, за да отстраните водата.
-
Разтопете малко масло в тиган и запържете нарязания лук. Добавете бекона и гъбите и запържете около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.
-
Добавете коняка и фламбирайте закратко.
-
За приготвянето на соса разтопете внимателно маслото в тенджерка с дълга дръжка, добавете брашното малко по малко до получаване на гладък сос.
-
Добавете прясното мляко, индийското орехче, солта, черния пипер, като бъркате непрекъснато, до получаване на гладък сос. Накрая добавете сметаната и овкусете по желание.
-
Намазнете тавичката и изсипете в нея спанака и соса.
-
Поръсете с настърганиото сирене и поставете във фурната (на позиция грил). Запечете за няколко минути и поднесете веднага.