Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Спаначен пай "Коледна елха"

Изумително ястие, което ще обогати Коледната трапеза

Стъпки на приготвяне

  • Накиснете спанака за 1 нощ, след което го отцедете добре. Предварително оставете и бутер тестото в хладилник, за да е по-стегнато и лесно за оформяне.

  • Нарежете спанака и чесъна. Използвайте половината количество от чесъна и го смесете с крема сиренето, пармезана, моцарелата, и настъргания чедър, за да получите плънката на пая. Овкусете със сол, пипер и лют чили пипер.

  • Растилете бутер тестото и изрежете с нож за пица триъгълник. За основа на пая използвайте останалите две парчета, от които също направете триъгълник. Добавете спаначената плънка, след което сложете отгоре другата половина от тестото.

  • Оформете с ножа за пица така тестото, че да получите форма на Коледна елха. Изпечете за около 25 мин. в предварително загрята фурна на 190 градуса. След като извадите от фурната, намажете с масло и с останалата част от чесъна.

Рецепти, които може да ви интересуват

Спаначен пай "Коледна елха"
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/spanak-na-lista" target="_blank" rel="noopener">400 г спанак на листа Bonduelle</a></p>
  • <p>400 г бутер тесто</p>
  • <p>200 г крема сирене</p>
  • <p>100 г чедър</p>
  • <p>100 г моцарела</p>
  • <p>50 г пармезан</p>
  • <p>4 скилидки чесън</p>
  • <p>1/2 ч.л. лют чили пипер</p>
  • <p>3 с.л. разтопено масло</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Накиснете спанака за 1 нощ, след което го отцедете добре. Предварително оставете и бутер тестото в хладилник, за да е по-стегнато и лесно за оформяне.

  • Стъпка 2

    Нарежете спанака и чесъна. Използвайте половината количество от чесъна и го смесете с крема сиренето, пармезана, моцарелата, и настъргания чедър, за да получите плънката на пая. Овкусете със сол, пипер и лют чили пипер.

  • Стъпка 3

    Растилете бутер тестото и изрежете с нож за пица триъгълник. За основа на пая използвайте останалите две парчета, от които също направете триъгълник. Добавете спаначената плънка, след което сложете отгоре другата половина от тестото.

  • Стъпка 4

    Оформете с ножа за пица така тестото, че да получите форма на Коледна елха. Изпечете за около 25 мин. в предварително загрята фурна на 190 градуса. След като извадите от фурната, намажете с масло и с останалата част от чесъна.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description