Стъпки на приготвяне
-
Накиснете спанака за 1 нощ, след което го отцедете добре. Предварително оставете и бутер тестото в хладилник, за да е по-стегнато и лесно за оформяне.
-
Нарежете спанака и чесъна. Използвайте половината количество от чесъна и го смесете с крема сиренето, пармезана, моцарелата, и настъргания чедър, за да получите плънката на пая. Овкусете със сол, пипер и лют чили пипер.
-
Растилете бутер тестото и изрежете с нож за пица триъгълник. За основа на пая използвайте останалите две парчета, от които също направете триъгълник. Добавете спаначената плънка, след което сложете отгоре другата половина от тестото.
-
Оформете с ножа за пица така тестото, че да получите форма на Коледна елха. Изпечете за около 25 мин. в предварително загрята фурна на 190 градуса. След като извадите от фурната, намажете с масло и с останалата част от чесъна.