Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”. Японският хрян Уасаби е значително по-лютив от традиционния хрян затова се препоръчва да сте внимателни с неговата употреба. Уасабито е незаменима съставка както към суши, така и към сашими.

Стъпки на приготвяне

  • Поставете филетата в марината от следните съставки: сусамово олио, джинджифил, соев сос, 1 лъжичка уасаби.

  • Излейте марината в здрава найлонова торба, а след това добавете филетата и оставете така за 4-6 минути, като през цялото време обръщате плика.

  • Извадете рибата и запазете маринатата за пърженето.

  • Смесете майонезата с 1 лъжичка уасаби и дивия лук.

  • Загрейте тигана на среден огън, поставете филетата заедно с маринатата и пържете около 3-5 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Сьомга с уасаби — японски хрян
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 4 филета от сьомга
  • 2 лъжици соев сос
  • 2 лъжички уасаби
  • 1/4 чаша майонеза
  • 2 лъжички нарязан див лук
  • 1 лъжичка смлян джинджифил
  • 1 лъжичка сусамово олио
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Поставете филетата в марината от следните съставки: сусамово олио, джинджифил, соев сос, 1 лъжичка уасаби.

  • Стъпка 2

    Излейте марината в здрава найлонова торба, а след това добавете филетата и оставете така за 4-6 минути, като през цялото време обръщате плика.

  • Стъпка 3

    Извадете рибата и запазете маринатата за пърженето.

  • Стъпка 4

    Смесете майонезата с 1 лъжичка уасаби и дивия лук.

  • Стъпка 5

    Загрейте тигана на среден огън, поставете филетата заедно с маринатата и пържете около 3-5 минути.