Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”. Японският хрян Уасаби е значително по-лютив от традиционния хрян затова се препоръчва да сте внимателни с неговата употреба. Уасабито е незаменима съставка както към суши, така и към сашими.

Стъпки на приготвяне

  • Поставете филетата в марината от следните съставки: сусамово олио, джинджифил, соев сос, 1 лъжичка уасаби.
  • Излейте марината в здрава найлонова торба, а след това добавете филетата и оставете така за 4-6 минути, като през цялото време обръщате плика.
  • Извадете рибата и запазете маринатата за пърженето.
  • Смесете майонезата с 1 лъжичка уасаби и дивия лук.
  • Загрейте тигана на среден огън, поставете филетата заедно с маринатата и пържете около 3-5 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Сьомга с уасаби — японски хрян
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 4 филета от сьомга
  • 2 лъжици соев сос
  • 2 лъжички уасаби
  • 1/4 чаша майонеза
  • 2 лъжички нарязан див лук
  • 1 лъжичка смлян джинджифил
  • 1 лъжичка сусамово олио
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1
    Поставете филетата в марината от следните съставки: сусамово олио, джинджифил, соев сос, 1 лъжичка уасаби.
  • Стъпка 2
    Излейте марината в здрава найлонова торба, а след това добавете филетата и оставете така за 4-6 минути, като през цялото време обръщате плика.
  • Стъпка 3
    Извадете рибата и запазете маринатата за пърженето.
  • Стъпка 4
    Смесете майонезата с 1 лъжичка уасаби и дивия лук.
  • Стъпка 5
    Загрейте тигана на среден огън, поставете филетата заедно с маринатата и пържете около 3-5 минути.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.