Pinterest

Скариди в чеснов сос

Рецепта за скариди в чеснов сос, ястие от виетнамската кухня.
Достъпни
8 човек/души
30 мин
Съставки
за 8 човек/души
2-3 лъжици зехтин

1 кг обелени кралски скариди

50 г безсолно масло

2-3 скилидки чесън, дребно накълцан

2 лъжици корен от магданоз, нарязан

Сол и прясно смлян черен пипер

2 лъжици сок от лимон

1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
Съставки за 8човек/души
2-3 лъжици зехтин

1 кг обелени кралски скариди

50 г безсолно масло

2-3 скилидки чесън, дребно накълцан

2 лъжици корен от магданоз, нарязан

Сол и прясно смлян черен пипер

2 лъжици сок от лимон

1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
  1. Стъпка 1
    Загрейте голям плосък тиган, добавете олио и запържете скаридите на части.
  2. Стъпка 2
    Избършете тигана с хартиена кърпа, добавете масло и загрейте докато маслото започне да се пени.
  3. Стъпка 3
    Добавете чесъна и магданоза и гответе 1-2 минути до кафяв цвят.
  4. Стъпка 4
    След това добавете скаридите върху горещия тиган. Подправете със сол и пипер.
  5. Стъпка 5
    Поръсете със сока от лимон и раздрусайте за да покриете скаридите със соса.

Съвет за готвене, заглавие

Сервира се веднага в малки, глинени съдове с хрупкав хляб.