Скариди в чеснов сос
Рецепта за скариди в чеснов сос, ястие от виетнамската кухня.
Достъпни
8 човек/души
30 мин
Съставки
за 8 човек/души
2-3 лъжици зехтин
1 кг обелени кралски скариди
50 г безсолно масло
2-3 скилидки чесън, дребно накълцан
2 лъжици корен от магданоз, нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
2 лъжици сок от лимон
1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
1 кг обелени кралски скариди
50 г безсолно масло
2-3 скилидки чесън, дребно накълцан
2 лъжици корен от магданоз, нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
2 лъжици сок от лимон
1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
Съставки за 8човек/души
2-3 лъжици зехтин
1 кг обелени кралски скариди
50 г безсолно масло
2-3 скилидки чесън, дребно накълцан
2 лъжици корен от магданоз, нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
2 лъжици сок от лимон
1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
1 кг обелени кралски скариди
50 г безсолно масло
2-3 скилидки чесън, дребно накълцан
2 лъжици корен от магданоз, нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
2 лъжици сок от лимон
1 хрупкава франзела, дебело нарязана за сервиране
- Стъпка 1Загрейте голям плосък тиган, добавете олио и запържете скаридите на части.
- Стъпка 2Избършете тигана с хартиена кърпа, добавете масло и загрейте докато маслото започне да се пени.
- Стъпка 3Добавете чесъна и магданоза и гответе 1-2 минути до кафяв цвят.
- Стъпка 4След това добавете скаридите върху горещия тиган. Подправете със сол и пипер.
- Стъпка 5Поръсете със сока от лимон и раздрусайте за да покриете скаридите със соса.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се веднага в малки, глинени съдове с хрупкав хляб.
Открийте също...













