Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок

Рецепта за севиче – сурова морска риба с добавки. Във всяка от южноамериканските страни това ястие се сервира по различен начин. В Перу севиче се сервира с тънки филийки червен лук, с които трябва да покриете севиче в последния момент преди да се сервира. В противен случай ястието ще промени вкуса си.

Стъпки на приготвяне

  • Изплакнете филето, подсушете и нарежете на кубчета. След това поставете в стъклена купа. Залейте с лимонов сок – мариновайте при стайна температура за около 2.5 часа.

  • Загрейте зехтина в малък съд, изсипете чесъна и така пържете около 3 минути. След това трябва да извадите чесъна, а зехтина да охладите.

  • Обелете бланшираните домати, нарежете ги на парчета и премахнете семките стараейки се да запазите сока. Обеленият лук нарежете на малки парчета..

  • В стъклена купа наредете доматите, лука, кориандъра, ригана, кетчупа, чилито, маслините и пастата от чушки. По време на приготвяне на севиче се използват единствено стъклени съдове или емайлирани. Не се използват метални съдове. Всичко залейте с охладения зехтин и с доматения сок. Подправете по вкус със сол и пипер, след това разбъркайте и оставете да почине.

  • Извадете рибата от маринатата и трикратно изплакнете със студена вода. След това залейте с минерална вода и киснете още 5 минути. След изваждането от водата хубаво изцедете и прехвърлете в купата с доматите и подправките. Разбъркайте, покрийте и поставете за 3 часа в хладилника.

Рецепти, които може да ви интересуват

Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок
3 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 700 г прясна морска риба напр. corvina, congrio (морска змиорка), chita, mero, lenguado (sola), pargo, huachinango
  • 700 г домати
  • 80 г нарязани зелени маслини
  • 400 мл пресен лимонов сок
  • Минерална вода
  • 70 мл зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 2 лъжици риган
  • 2 лъжички дребно нарязан пресен кориандър
  • 100 г лук
  • 100 мл кетчуп
  • 2 лъжички нарязани мариновани чили серанос
  • 2 лъжици паста от чушки
  • Пипер
  • Сол
  • Зехтин за подправяне
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Изплакнете филето, подсушете и нарежете на кубчета. След това поставете в стъклена купа. Залейте с лимонов сок – мариновайте при стайна температура за около 2.5 часа.

  • Стъпка 2

    Загрейте зехтина в малък съд, изсипете чесъна и така пържете около 3 минути. След това трябва да извадите чесъна, а зехтина да охладите.

  • Стъпка 3

    Обелете бланшираните домати, нарежете ги на парчета и премахнете семките стараейки се да запазите сока. Обеленият лук нарежете на малки парчета..

  • Стъпка 4

    В стъклена купа наредете доматите, лука, кориандъра, ригана, кетчупа, чилито, маслините и пастата от чушки. По време на приготвяне на севиче се използват единствено стъклени съдове или емайлирани. Не се използват метални съдове. Всичко залейте с охладения зехтин и с доматения сок. Подправете по вкус със сол и пипер, след това разбъркайте и оставете да почине.

  • Стъпка 5

    Извадете рибата от маринатата и трикратно изплакнете със студена вода. След това залейте с минерална вода и киснете още 5 минути. След изваждането от водата хубаво изцедете и прехвърлете в купата с доматите и подправките. Разбъркайте, покрийте и поставете за 3 часа в хладилника.