Стъпки на приготвяне
-
Изплакнете филето, подсушете и нарежете на кубчета. След това поставете в стъклена купа. Залейте с лимонов сок – мариновайте при стайна температура за около 2.5 часа.
-
Загрейте зехтина в малък съд, изсипете чесъна и така пържете около 3 минути. След това трябва да извадите чесъна, а зехтина да охладите.
-
Обелете бланшираните домати, нарежете ги на парчета и премахнете семките стараейки се да запазите сока. Обеленият лук нарежете на малки парчета..
-
В стъклена купа наредете доматите, лука, кориандъра, ригана, кетчупа, чилито, маслините и пастата от чушки. По време на приготвяне на севиче се използват единствено стъклени съдове или емайлирани. Не се използват метални съдове. Всичко залейте с охладения зехтин и с доматения сок. Подправете по вкус със сол и пипер, след това разбъркайте и оставете да почине.
-
Извадете рибата от маринатата и трикратно изплакнете със студена вода. След това залейте с минерална вода и киснете още 5 минути. След изваждането от водата хубаво изцедете и прехвърлете в купата с доматите и подправките. Разбъркайте, покрийте и поставете за 3 часа в хладилника.