Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Sauerkraut – кисело зеле

Методът за правене на кисело зеле бил известен много отдавна, още по времето на Древна Гърция, Рим и Китай. Въпреки това днешният начин, толкова известен в Европа е дошъл при нас благодарение на монголците, които завладявайки Европа през 13 век, го пренесли в цяла източна и централна Европа. Вече над 700 години киселото зеле е най-вече известно в Германия, Полша, Русия, Украйна, Беларус. Sauerkraut е рецепта за кисело зеле и се смята за най-известното немско ястие на света.

Стъпки на приготвяне

  • Измийте и внимателно подсушете зелето.
  • Варете поне 1,5 часа в такова количество вода, че само да покрие зелето.
  • В тенджера запържете лука до покафеняване без да използвате за това мазнина.
  • След това добавете лука към зелето, като равномерно разбърквате, заедно с лимоновия сок и микса от подправки. Накрая излейте зеленчуковия бульон в зелето.
  • Хубаво измийте скилидките чесън без да ги белите и ги поставете в средната част на зелето.
  • Поставете капак и варете на бавен огън около 1 час.

Рецепти, които може да ви интересуват

Sauerkraut – кисело зеле
8 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 3 чаши прясно зеле
  • 2 смляни глави лук
  • 1 глава обелен лук
  • Няколко плодове от хвойна
  • Сок от 1 лимон
  • 1 букет от различни подправки (микс)
  • 1 чаша зеленчуков бульон
  • 1 глава чесън
  • Сол на вкус
  • Пипер на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте и внимателно подсушете зелето.

  • Стъпка 2

    Варете поне 1,5 часа в такова количество вода, че само да покрие зелето.

  • Стъпка 3

    В тенджера запържете лука до покафеняване без да използвате за това мазнина.

  • Стъпка 4

    След това добавете лука към зелето, като равномерно разбърквате, заедно с лимоновия сок и микса от подправки. Накрая излейте зеленчуковия бульон в зелето.

  • Стъпка 5

    Хубаво измийте скилидките чесън без да ги белите и ги поставете в средната част на зелето.

  • Стъпка 6

    Поставете капак и варете на бавен огън около 1 час.