Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Салата с телешко и спанак по виетнамски

Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Загрейте олиото до много висока температура. Добавете нарязания пресен лук и солта. Пържете, докато парчетата пресен лук станат хрупкави и започнат да покафеняват.

  • Тогава свалете от котлона, оставете пресния лук в олиото, докато стане тъмно кафяво. Олиото може да се използва към салати, варено пиле, макарони, супа и много други виетнамски ястия.

  • Също така може да се съхранява в хладилник в плътно затворен буркан (две седмици).

  • Нарежете краставицата на тънки парчета, посолете ги и прехвърлете в цедка за 15 минути, за да пуснат сок и да се отцедят.

  • Нарежете моркова на колкото се може по-тънки парченца. Когато краставиците пуснат сок, отцедете ги, силно натискайки с ръка. Единия зелен лимон нарежете на парчета и оставете на страни.

  • В малка купичка смесете сока от другия зелен лимон с рибния сос, сусаменото олио, захарта, начуканото чили, чесъна и джинджифила.

  • С приготвения сос полейте краставиците и морковите, оставете за 5 минути, за да могат вкусовете да се слеят.

  • Почистете и измийте спанака. Внимателно подсушете с хартиена кърпа, поръсете с лучено олио (оставете 1-2 лъжички олио), прехвърлете в чиния.

  • Върху слой спанак поставете парчета морков и краставици заедно със соса, около него подредете месото. Поръсете с 1-2 лъжички с останалото лучено олио, поръсете с фъстъците и прясно смления пипер.

Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с телешко и спанак по виетнамски
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 големи пресни краставици
  • 1 голям морков
  • Сол
  • 250 гр. спанак
  • 2 зелени лимона
  • 2 лъжици рибен сос
  • 1/2 лъжички захар
  • 1/2 лъжичка смачкана чушка чили
  • 1/2 лъжичка сусамово масло
  • 1 скилидка чесън
  • Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)
  • 1/4 чаша олио или зехтин
  • 250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин
  • 3 лъжици печени и накълцани фъстъци
  • Кориандър
  • Едро смлян пипер
  • 1/4 чаша олио или зехтин
  • 4 стръка голям пресен лук (целия)
  • 1/4 лъжичка сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Загрейте олиото до много висока температура. Добавете нарязания пресен лук и солта. Пържете, докато парчетата пресен лук станат хрупкави и започнат да покафеняват.

  • Стъпка 2

    Тогава свалете от котлона, оставете пресния лук в олиото, докато стане тъмно кафяво. Олиото може да се използва към салати, варено пиле, макарони, супа и много други виетнамски ястия.

  • Стъпка 3

    Също така може да се съхранява в хладилник в плътно затворен буркан (две седмици).

  • Стъпка 4

    Нарежете краставицата на тънки парчета, посолете ги и прехвърлете в цедка за 15 минути, за да пуснат сок и да се отцедят.

  • Стъпка 5

    Нарежете моркова на колкото се може по-тънки парченца. Когато краставиците пуснат сок, отцедете ги, силно натискайки с ръка. Единия зелен лимон нарежете на парчета и оставете на страни.

  • Стъпка 6

    В малка купичка смесете сока от другия зелен лимон с рибния сос, сусаменото олио, захарта, начуканото чили, чесъна и джинджифила.

  • Стъпка 7

    С приготвения сос полейте краставиците и морковите, оставете за 5 минути, за да могат вкусовете да се слеят.

  • Стъпка 8

    Почистете и измийте спанака. Внимателно подсушете с хартиена кърпа, поръсете с лучено олио (оставете 1-2 лъжички олио), прехвърлете в чиния.

  • Стъпка 9

    Върху слой спанак поставете парчета морков и краставици заедно със соса, около него подредете месото. Поръсете с 1-2 лъжички с останалото лучено олио, поръсете с фъстъците и прясно смления пипер.