Стъпки на приготвяне
-
Загрейте олиото до много висока температура. Добавете нарязания пресен лук и солта. Пържете, докато парчетата пресен лук станат хрупкави и започнат да покафеняват.
-
Тогава свалете от котлона, оставете пресния лук в олиото, докато стане тъмно кафяво. Олиото може да се използва към салати, варено пиле, макарони, супа и много други виетнамски ястия.
-
Също така може да се съхранява в хладилник в плътно затворен буркан (две седмици).
-
Нарежете краставицата на тънки парчета, посолете ги и прехвърлете в цедка за 15 минути, за да пуснат сок и да се отцедят.
-
Нарежете моркова на колкото се може по-тънки парченца. Когато краставиците пуснат сок, отцедете ги, силно натискайки с ръка. Единия зелен лимон нарежете на парчета и оставете на страни.
-
В малка купичка смесете сока от другия зелен лимон с рибния сос, сусаменото олио, захарта, начуканото чили, чесъна и джинджифила.
-
С приготвения сос полейте краставиците и морковите, оставете за 5 минути, за да могат вкусовете да се слеят.
-
Почистете и измийте спанака. Внимателно подсушете с хартиена кърпа, поръсете с лучено олио (оставете 1-2 лъжички олио), прехвърлете в чиния.
-
Върху слой спанак поставете парчета морков и краставици заедно със соса, около него подредете месото. Поръсете с 1-2 лъжички с останалото лучено олио, поръсете с фъстъците и прясно смления пипер.