Стъпки на приготвяне
-
Нарежете патладжаните на филийки с дебелина 6 мм, без да ги белите. Сложете сол от двете страни и ги оставете за 15 минути, след което махнете течността, която се е образувала с помощта на хартиена кърпа.
-
Изпечете патладжаните в тава с олио или зехтин. Сложете ги настрана и попийте излишната мазнина с хартиена кърпа.
-
Нарежете доматите и ги смесете със счукания чесън и нарязаните орехи в една купа.
-
Нарежете копъра. Добавете го в купата, заедно с 2-3 лъжици сметана.
-
Сложете и семената от нар в купата.
-
Добавете сол, ако е необходимо.
-
Сложете една лъжица от сместа от купата върху една филийка патладжан и го навийте.
-
Украсете рулцата с копъра и семената от нар.