Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Ризото с гъби, сушени домати и рукола

Вкусна и лесна за изпълнение рецепта за свежо ризото с гъби

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете на дребно лука, сушените домати и пармезана на малки резени.

  • Загрейте маслото в голям тиган на средновисока температура. Добавете лука и го оставете да омекне за 3 минути. Добавете целите гъби, отцедени от течността, оставете ги да се варят за 2 минути и добавете ориз. Намалете температурата от средна до ниска и разбъркайте да предотвратите слепване. Изсипете виното и разбъркайте, оставяйки ориза да абсорбира течността.

  • Добавете сушените домати, зеленчуковия микс, сол, пипер, пармезан и опитайте на вкус.

  • Накрая, добавете чери доматите, рукола и още пармезан при сервиране.

Рецепти, които може да ви интересуват

Ризото с гъби, сушени домати и рукола
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 170 г цели гъби Bonduelle
  • 750 мл зеленчуков бульон
  • 250 г ориз арборио
  • 100 г сушени домати
  • 80 г чери домати
  • 50 г рукола
  • 1 бял лук
  • 100 г пармезан
  • 100 г масло
  • 60 мл сухо бяло вино
  • б ял пипер
  • сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете на дребно лука, сушените домати и пармезана на малки резени.

  • Стъпка 2

    Загрейте маслото в голям тиган на средновисока температура. Добавете лука и го оставете да омекне за 3 минути. Добавете целите гъби, отцедени от течността, оставете ги да се варят за 2 минути и добавете ориз. Намалете температурата от средна до ниска и разбъркайте да предотвратите слепване. Изсипете виното и разбъркайте, оставяйки ориза да абсорбира течността.

  • Стъпка 3

    Добавете сушените домати, зеленчуковия микс, сол, пипер, пармезан и опитайте на вкус.

  • Стъпка 4

    Накрая, добавете чери доматите, рукола и още пармезан при сервиране.