Стъпки на приготвяне
-
Нарежете измития патладжан на кубчета.
-
Посолете го и го поставете за 25 минути в гевгир, за да пусне горчивия сок.
-
Обелете домати, нарежете на четвъртинки и премахнете семките.
-
Нарежете лука, чушките и тиквичките на кубчета.
-
Загрейте зехтина на среден огън в голям тиган. Пържете тиквичките няколко минути до зачервяване. Отцедете ги от мазнината.
-
Добавете 2 лъжички зехтин и пържете чушките около 5 минути. Сложете ги при тиквичките.
-
Изпържете измития и подсушен патладжан с 3-4 лъжици загрят зехтин, като внимавате да не го изгорите. Пържете около 6-8 минути докато покафенее. Добавете го към останалите зеленчуци.
-
Запържете леко лука и счукания чесън в 3 лъжици зехтин. Добавете виното и изчакайте да се изпари. Добавете доматите, мащерката и 2 лъжици магданоз. Варете на слаб огън около 10 минути.
-
Добавете всички зеленчуци и варете 12 минути на слаб огън. Когато зеленчуците омекнат, ги свалете от котлона и, разбърквайки ги леко, добавете магданоза и 4 лъжици босилек.
-
Добавете сол, пипер, сок от прясно изцеден лимон и останалия босилек.