Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи

Специално ястие, което ще очарова близките ви

Стъпки на приготвяне

  • Подгответе сместа за палачинките от 4 разбити яйца, брашно, мляко и накрая добавете био царевицата, предварително отцедена. Подправете с ароматни подправки. Замесете леко тестото, така че да останат цели зърна царевица.

  • За плънката на палачинките настържете козето и фета сиренето на едро ренде. Добавете мекото масло, държано на стайна температура, нарязания пресен лук, фино нарязаната валериана, пресния босилек, ароматни подправки и малко сметана. Цялата смес се блендира докато стане гладка.

  • Сварете аспержите в гореща вода, след това ги охладете в ледена вода. Така остават твърди и зелени. След като приготвите палачинките в тиган, напълнете ги със сместа със сирена, добавете резените шунка, 1 аспержа и след това ги увийте.

  • Поднесете палачинките върху микса от салати - приготвен от рукула, радичио и царевица, с дресинг от зехтин, баласамов оцет, сол и пипер.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 1 консерва (340 г) Био царевица Bonduelle

  • 10 резенчета пражка шунка

  • 4 яйца

  • 250 г брашно

  • 450 мл мляко

  • 300 г сирене фета

  • 100 г козе сирене

  • 100 г масло

  • 3 с.л. сметана

  • 4 с.л.зехтин

  • 1 с.л. балсамов оцет

  • 10 зелени аспержи

  • 1/2 радичио

  • 1 връзка пресен лук

  • 10 листа пресен босилек

  • 1 шепа рукула

  • 1 шепа листа от валериана

  • подправки

  • сол и пипер на вкус

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Подгответе сместа за палачинките от 4 разбити яйца, брашно, мляко и накрая добавете био царевицата, предварително отцедена. Подправете с ароматни подправки. Замесете леко тестото, така че да останат цели зърна царевица.

  • Стъпка 2

    За плънката на палачинките настържете козето и фета сиренето на едро ренде. Добавете мекото масло, държано на стайна температура, нарязания пресен лук, фино нарязаната валериана, пресния босилек, ароматни подправки и малко сметана. Цялата смес се блендира докато стане гладка.

  • Стъпка 3

    Сварете аспержите в гореща вода, след това ги охладете в ледена вода. Така остават твърди и зелени. След като приготвите палачинките в тиган, напълнете ги със сместа със сирена, добавете резените шунка, 1 аспержа и след това ги увийте.

  • Стъпка 4

    Поднесете палачинките върху микса от салати - приготвен от рукула, радичио и царевица, с дресинг от зехтин, баласамов оцет, сол и пипер.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.