Стъпки на приготвяне
-
Подгответе сместа за палачинките от 4 разбити яйца, брашно, мляко и накрая добавете био царевицата, предварително отцедена. Подправете с ароматни подправки. Замесете леко тестото, така че да останат цели зърна царевица.
-
За плънката на палачинките настържете козето и фета сиренето на едро ренде. Добавете мекото масло, държано на стайна температура, нарязания пресен лук, фино нарязаната валериана, пресния босилек, ароматни подправки и малко сметана. Цялата смес се блендира докато стане гладка.
-
Сварете аспержите в гореща вода, след това ги охладете в ледена вода. Така остават твърди и зелени. След като приготвите палачинките в тиган, напълнете ги със сместа със сирена, добавете резените шунка, 1 аспержа и след това ги увийте.
-
Поднесете палачинките върху микса от салати - приготвен от рукула, радичио и царевица, с дресинг от зехтин, баласамов оцет, сол и пипер.