Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи

Специално ястие, което ще очарова близките ви

Стъпки на приготвяне

  • Подгответе сместа за палачинките от 4 разбити яйца, брашно, мляко и накрая добавете био царевицата, предварително отцедена. Подправете с ароматни подправки. Замесете леко тестото, така че да останат цели зърна царевица.

  • За плънката на палачинките настържете козето и фета сиренето на едро ренде. Добавете мекото масло, държано на стайна температура, нарязания пресен лук, фино нарязаната валериана, пресния босилек, ароматни подправки и малко сметана. Цялата смес се блендира докато стане гладка.

  • Сварете аспержите в гореща вода, след това ги охладете в ледена вода. Така остават твърди и зелени. След като приготвите палачинките в тиган, напълнете ги със сместа със сирена, добавете резените шунка, 1 аспержа и след това ги увийте.

  • Поднесете палачинките върху микса от салати - приготвен от рукула, радичио и царевица, с дресинг от зехтин, баласамов оцет, сол и пипер.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/super-sladka-tsarevitsa-na-zrna-bio target=_blank rel=noopener>1 консерва (340 г) Био царевица Bonduelle</a></p>
  • <p>10 резенчета пражка шунка</p>
  • <p>4 яйца</p>
  • <p>250 г брашно</p>
  • <p>450 мл мляко</p>
  • <p>300 г сирене фета</p>
  • <p>100 г козе сирене</p>
  • <p>100 г масло</p>
  • <p>3 с.л. сметана</p>
  • <p>4 с.л.зехтин</p>
  • <p>1 с.л. балсамов оцет</p>
  • <p>10 зелени аспержи</p>
  • <p>1/2 радичио</p>
  • <p>1 връзка пресен лук</p>
  • <p>10 листа пресен босилек</p>
  • <p>1 шепа рукула</p>
  • <p>1 шепа листа от валериана</p>
  • <p>подправки</p>
  • <p>сол и пипер на вкус</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Подгответе сместа за палачинките от 4 разбити яйца, брашно, мляко и накрая добавете био царевицата, предварително отцедена. Подправете с ароматни подправки. Замесете леко тестото, така че да останат цели зърна царевица.

  • Стъпка 2

    За плънката на палачинките настържете козето и фета сиренето на едро ренде. Добавете мекото масло, държано на стайна температура, нарязания пресен лук, фино нарязаната валериана, пресния босилек, ароматни подправки и малко сметана. Цялата смес се блендира докато стане гладка.

  • Стъпка 3

    Сварете аспержите в гореща вода, след това ги охладете в ледена вода. Така остават твърди и зелени. След като приготвите палачинките в тиган, напълнете ги със сместа със сирена, добавете резените шунка, 1 аспержа и след това ги увийте.

  • Стъпка 4

    Поднесете палачинките върху микса от салати - приготвен от рукула, радичио и царевица, с дресинг от зехтин, баласамов оцет, сол и пипер.