Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пролетни рулца със зеленчуци

Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Залейте макарона с вряла вода в купа и сложете капак за 15 минути, отцедете.

  • Нарежете макарона с ножица на 10 сантиметрови парчета, разбъркайте с оризовия оцет и поселете на вкус.

  • Налейте гореща вода в плитка стъклена форма за печене и намокрете в нея единичните листа оризова хартия, докато омекне. 15 секунди).

  • По ред внимателно нареждайте листата оризова хартия върху чиста памучна кърпа, а върху тях по дължина на едната страна малко тиквичка, морков и зеле.

  • Добавете шепа макарони и посипете с ядки и пресен лук.

  • Добавете по няколко листа босилек, мента и коленадър и стегнато завийте зеленчуците в оризовата хартия под формата на рулце. Повторете гореподадените стъпки с останалите листа хартия и другите зеленчуци.

  • Приготвените пролетни рулца завийте във влажна хартия за печене и във влажна кърпа, приберете в плътно пликче и поставете в хладилника

Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетни рулца със зеленчуци
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • ½ кутия оризови макарони - конец
  • 2 лъжички оризов оцет
  • 8 големи листа оризова хартия
  • ½ чаша нарязана тиквичка на тънки ивички
  • ¼ чаша моркови, обелени и нарязани на тънки ивички
  • 1/3 чаша китайско зеле или бяло, рендосано
  • 2 лъжици накълцано несолено кашу
  • 1 пресен лук, нарязан на лентички
  • ¼  чаша пресни листа босилек
  • ¼  чаши пресни листа мента
  • ¼  чаши пресни листа колеандър
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Залейте макарона с вряла вода в купа и сложете капак за 15 минути, отцедете.

  • Стъпка 2

    Нарежете макарона с ножица на 10 сантиметрови парчета, разбъркайте с оризовия оцет и поселете на вкус.

  • Стъпка 3

    Налейте гореща вода в плитка стъклена форма за печене и намокрете в нея единичните листа оризова хартия, докато омекне. 15 секунди).

  • Стъпка 4

    По ред внимателно нареждайте листата оризова хартия върху чиста памучна кърпа, а върху тях по дължина на едната страна малко тиквичка, морков и зеле.

  • Стъпка 5

    Добавете шепа макарони и посипете с ядки и пресен лук.

  • Стъпка 6

    Добавете по няколко листа босилек, мента и коленадър и стегнато завийте зеленчуците в оризовата хартия под формата на рулце. Повторете гореподадените стъпки с останалите листа хартия и другите зеленчуци.

  • Стъпка 7

    Приготвените пролетни рулца завийте във влажна хартия за печене и във влажна кърпа, приберете в плътно пликче и поставете в хладилника