Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пролетни рулца със зелен и жълт фасул

Посрещнете своите гости с едно чудесно, лесноза приготвяне и здравословно ястие

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете чушката, морковите и сушените домати по дължина, на жулиени, след това нарежете на ситно зеления лук и магданоза. Задушете моркова, черен пипер и бобената смес в тигана с малко олио, добавете зелен лук, магданоз, сушени домати и чаена лъжичка пеперончино. Подправете със сол и черен пипер.

  • За соса смесете в купа тъмния соев сос със сладкия чили сос, мед, пеперончино, наситнен магданоз, сусамово олио и малко вода.

  • Оставете оризовите листа да се размразят в хладилника. Вземете оризов лист и върху него сложете плънката, направена от охладени зеленчуци, след което сложете малко вода на ръба на листа. Сгънете краищата на листа навътре и го навийте. В сгорещено олио запържете пакетите едновременно, колкото се побират. Оставете ги да покафенеят от двете страни и ги извадете върху кухненска хартия.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетни рулца със зелен и жълт фасул
2 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/duet-miks target=_blank rel=noopener>1 пакет (400 г) Дует Микс Vapeur Bonduelle</a></p>
  • <p>замразени оризови листа</p>
  • <p>1 червена чушка</p>
  • <p>2 моркова</p>
  • <p>2 пресни лука</p>
  • <p>5 сушени домата</p>
  • <p>300 мл олио</p>
  • <p>10 с.л. соев сос</p>
  • <p>5 с.л. сладък чили сос</p>
  • <p>4 с.л. мед</p>
  • <p>2 с.л. сусамово олио</p>
  • <p>1 ч.л. пеперончино</p>
  • <p>1 купа с вода</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>подправки</p>
  • <p>сол,&nbsp;пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете чушката, морковите и сушените домати по дължина, на жулиени, след това нарежете на ситно зеления лук и магданоза. Задушете моркова, черен пипер и бобената смес в тигана с малко олио, добавете зелен лук, магданоз, сушени домати и чаена лъжичка пеперончино. Подправете със сол и черен пипер.

  • Стъпка 2

    За соса смесете в купа тъмния соев сос със сладкия чили сос, мед, пеперончино, наситнен магданоз, сусамово олио и малко вода.

  • Стъпка 3

    Оставете оризовите листа да се размразят в хладилника. Вземете оризов лист и върху него сложете плънката, направена от охладени зеленчуци, след което сложете малко вода на ръба на листа. Сгънете краищата на листа навътре и го навийте. В сгорещено олио запържете пакетите едновременно, колкото се побират. Оставете ги да покафенеят от двете страни и ги извадете върху кухненска хартия.