Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пролетен киш с гъби, броколи и шунка

Перфектният избор за съботен брънч

Стъпки на приготвяне

  • Забърква се тесто от брашното, 1 яйце, солта, маслото и водата. След това хубаво се разточва.
  • Разточеното и меко тесто се полага върху тавичка за печене, като внимателно с нож се изрязват онези части, които излизат извън формата на тавата.
  • На дъното се слагат гъбите, след това последователно се добавят броколите, сол на вкус, шунката и смес, приготвена от 4 разбити яйца и сметаната.
  • Равномерно разпределяте сместа, като разклащате леко тавата, след което печете на силно загрята фурна, докато видимо кишът не е готов - около 30 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетен киш с гъби, броколи и шунка
8 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 560 г (2 буркана) нарязани гъби Bonduelle
  • 400 г брашно
  • 5 яйца
  • сол
  • 125 г масло
  • 50 мл вода
  • 200 г броколи
  • 150 г шунка
  • 400 мл сметана за готвене
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Забърква се тесто от брашното, 1 яйце, солта, маслото и водата. След това хубаво се разточва.

  • Стъпка 2

    Разточеното и меко тесто се полага върху тавичка за печене, като внимателно с нож се изрязват онези части, които излизат извън формата на тавата.

  • Стъпка 3

    На дъното се слагат гъбите, след това последователно се добавят броколите, сол на вкус, шунката и смес, приготвена от 4 разбити яйца и сметаната.

  • Стъпка 4

    Равномерно разпределяте сместа, като разклащате леко тавата, след което печете на силно загрята фурна, докато видимо кишът не е готов - около 30 минути.