Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пролетен киш с гъби, броколи и шунка

Перфектният избор за съботен брънч

Стъпки на приготвяне

  • Забърква се тесто от брашното, 1 яйце, солта, маслото и водата. След това хубаво се разточва.

  • Разточеното и меко тесто се полага върху тавичка за печене, като внимателно с нож се изрязват онези части, които излизат извън формата на тавата.

  • На дъното се слагат гъбите, след това последователно се добавят броколите, сол на вкус, шунката и смес, приготвена от 4 разбити яйца и сметаната.

  • Равномерно разпределяте сместа, като разклащате леко тавата, след което печете на силно загрята фурна, докато видимо кишът не е готов - около 30 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетен киш с гъби, броколи и шунка
8 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p>560 г (2 буркана) нарязани гъби Bonduelle</p>
  • <p>400 г брашно</p>
  • <p>5 яйца</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>125 г масло</p>
  • <p>50 мл вода</p>
  • <p>200 г броколи</p>
  • <p>150 г шунка</p>
  • <p>400 мл сметана за готвене</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Забърква се тесто от брашното, 1 яйце, солта, маслото и водата. След това хубаво се разточва.

  • Стъпка 2

    Разточеното и меко тесто се полага върху тавичка за печене, като внимателно с нож се изрязват онези части, които излизат извън формата на тавата.

  • Стъпка 3

    На дъното се слагат гъбите, след това последователно се добавят броколите, сол на вкус, шунката и смес, приготвена от 4 разбити яйца и сметаната.

  • Стъпка 4

    Равномерно разпределяте сместа, като разклащате леко тавата, след което печете на силно загрята фурна, докато видимо кишът не е готов - около 30 минути.