Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пица с цветни чушки и маслини

Рецепта за малки пици с чушки – рецептата за тестото датира векове назад. В момента пицата е разпространена из целия свят от Аляска до крайбрежията на Австралия. В зависимост от вкуса пицата се сервира с тънко, средно или дебело тесто.

Стъпки на приготвяне

  • Пресейте брашното на масата. По средата на купчината брашно, направете кладенче, поставете в него смачканата мая, добавете зехтина и щипка сол. Долейте водата и с ръце направете еднородна маса. След това поставете тестото в поръсен с брашно съд, поръсете с брашно и оставете за около 30 минути на топло място докато втаса.
  • Измитите чушки, изчистете от семките и нарежете на тънки ленти. След това заедно със счукания чесън запържете с 1 лъжица загрят зехтин, на слаб огън за 15 минути. Бланшираните домати се обелват почистват от семките и се нарязват. Маслините също се почистват от костилките. След това ги добавете към доматите и чушките, след което разбъркайте старателно плънката.
  • Разделете тестото на 4 равни парчета. От всяко парче оформете кръгло парче, след това поставете върху намазана със зехтин алуминиева форма.
  • Върху всяко парче тесто поставете порция плънка. Посипете с настърганото сирене, риган и напръскайте с малко зехтин. Запечете за 15-20 минути в затоплена до 200 градуса фурна.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пица с цветни чушки и маслини
2 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 400 г брашно
  • 200 мл хладка вода
  • 25 г мая
  • 2 с.л. зехтин
  • Сол
  • Мазнина за намазване на формата
  • 4 домата
  • 1 зелена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 120 г черни маслини
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. риган
  • 2 с.л. настъргано сирене peccorino
  • 1 с.л. зехтинсол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Пресейте брашното на масата. По средата на купчината брашно, направете кладенче, поставете в него смачканата мая, добавете зехтина и щипка сол. Долейте водата и с ръце направете еднородна маса. След това поставете тестото в поръсен с брашно съд, поръсете с брашно и оставете за около 30 минути на топло място докато втаса.

  • Стъпка 2

    Измитите чушки, изчистете от семките и нарежете на тънки ленти. След това заедно със счукания чесън запържете с 1 лъжица загрят зехтин, на слаб огън за 15 минути. Бланшираните домати се обелват почистват от семките и се нарязват. Маслините също се почистват от костилките. След това ги добавете към доматите и чушките, след което разбъркайте старателно плънката.

  • Стъпка 3

    Разделете тестото на 4 равни парчета. От всяко парче оформете кръгло парче, след това поставете върху намазана със зехтин алуминиева форма.

  • Стъпка 4

    Върху всяко парче тесто поставете порция плънка. Посипете с настърганото сирене, риган и напръскайте с малко зехтин. Запечете за 15-20 минути в затоплена до 200 градуса фурна.