Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Пилешко в карибска марината „Jerk“

Рецепта за пилешко в марината jerk, ястие от карибската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Вземаме пилешките гърди и правим дълбоки, наклонени разрези. След това заедно с пилешките крилца ги слагаме в купа.

  • В блендер пасираме всички продукти за маринатата: чили чушките, лука, джинджифила, смленият бахар, мащерката, тъмният соев сос и отцета. Блендираме всичко до получаване на хомогенна смес.

  • Ако сте добавили и семките на лютите чушки, то тогава вашата марината е станала още по-пикантна. За да избегнете контакт с очите, сложете си или ръкавици или втрийте сместа с помощта на шпатула, така че кожата ви да няма пряк досег с маринатата.

    Маринатата трябва хубаво да бъде втрита в пилешките гърди, особено в разрезите, които направихме по-рано. Крилцата също трябва хубаво да бъдат оваляни. 

  • Гърдите и крилцата оставете (завити с фолио ) в хладилника за 24 часа.

  • Запалете скарата и изчакайте 40 мин. до час, докато въглена започне да тлее и се покрие със слой пепел. Гърдите се пекат 25 до 30 минути, а крилцата 15 до 20 мин.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешко в карибска марината „Jerk“
8 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • Пилешки гърди с кожа и кост

  • Пилешки крилца

  • 2 чушлета чили (маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките)

  • Нарязан лук

  • Няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан

  • 1 лъжичка смлян бахар

  • Листа от клонче на прясна мащерка

  • 50 мл тъмен соев сос

  • 50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Вземаме пилешките гърди и правим дълбоки, наклонени разрези. След това заедно с пилешките крилца ги слагаме в купа.

  • Стъпка 2

    В блендер пасираме всички продукти за маринатата: чили чушките, лука, джинджифила, смленият бахар, мащерката, тъмният соев сос и отцета. Блендираме всичко до получаване на хомогенна смес.

  • Стъпка 3

    Ако сте добавили и семките на лютите чушки, то тогава вашата марината е станала още по-пикантна. За да избегнете контакт с очите, сложете си или ръкавици или втрийте сместа с помощта на шпатула, така че кожата ви да няма пряк досег с маринатата.

    Маринатата трябва хубаво да бъде втрита в пилешките гърди, особено в разрезите, които направихме по-рано. Крилцата също трябва хубаво да бъдат оваляни. 

  • Стъпка 4

    Гърдите и крилцата оставете (завити с фолио ) в хладилника за 24 часа.

  • Стъпка 5

    Запалете скарата и изчакайте 40 мин. до час, докато въглена започне да тлее и се покрие със слой пепел. Гърдите се пекат 25 до 30 минути, а крилцата 15 до 20 мин.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.