Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пилешко в карибска марината jerk

Рецепта за пилешко в марината jerk, ястие от карибската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • В пилешкото месо направете дълбоки, наклонени разрези.

  • Гърдите заедно с крилцата сложете в купа. В блендер пасирайте продуктите за маринатата. 

  • Втрийте месото с шпатула, стараейки се да избягвате директен контакт с маринатата. Гърдите трябва да се втрият от двете страни, втривайки маринатата в предварително направените разрези.

  • Гърдите и крилцата оставете (завити с фолио ) в хладилника за 24 часа.

  • Запалете скарата и изчакайте 40 мин. до час, докато въглена започне да тлее и се покрие със слой пепел. Гърдите се пекат 25 до 30 минути, а крилцата 15 до 20 мин.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешко в карибска марината jerk
8 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • Пилешки гърди с кожа и кост
  • Пилешки крилца
  • 2 чушлета чили (маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките)
  • Нарязан лук
  • Няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан
  • 1 лъжичка смлян бахар
  • Листа от клонче на прясна мащерка
  • 50 мл тъмен соев сос
  • 50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    В пилешкото месо направете дълбоки, наклонени разрези.

  • Стъпка 2

    Гърдите заедно с крилцата сложете в купа. В блендер пасирайте продуктите за маринатата. 

  • Стъпка 3

    Втрийте месото с шпатула, стараейки се да избягвате директен контакт с маринатата. Гърдите трябва да се втрият от двете страни, втривайки маринатата в предварително направените разрези.

  • Стъпка 4

    Гърдите и крилцата оставете (завити с фолио ) в хладилника за 24 часа.

  • Стъпка 5

    Запалете скарата и изчакайте 40 мин. до час, докато въглена започне да тлее и се покрие със слой пепел. Гърдите се пекат 25 до 30 минути, а крилцата 15 до 20 мин.