Стъпки на приготвяне
-
Вземаме пилешките гърди и правим дълбоки, наклонени разрези. След това заедно с пилешките крилца ги слагаме в купа.
-
В блендер пасираме всички продукти за маринатата: чили чушките, лука, джинджифила, смленият бахар, мащерката, тъмният соев сос и отцета. Блендираме всичко до получаване на хомогенна смес.
-
Ако сте добавили и семките на лютите чушки, то тогава вашата марината е станала още по-пикантна. За да избегнете контакт с очите, сложете си или ръкавици или втрийте сместа с помощта на шпатула, така че кожата ви да няма пряк досег с маринатата.
Маринатата трябва хубаво да бъде втрита в пилешките гърди, особено в разрезите, които направихме по-рано. Крилцата също трябва хубаво да бъдат оваляни.
-
Гърдите и крилцата оставете (завити с фолио ) в хладилника за 24 часа.
-
Запалете скарата и изчакайте 40 мин. до час, докато въглена започне да тлее и се покрие със слой пепел. Гърдите се пекат 25 до 30 минути, а крилцата 15 до 20 мин.