Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пилешко къри по Индийски

Рецепта за пилешко в сос къри. Наименованието на ястието идва от тамилската дума: kari, което дословно означава: зеленчуци в сос или сос. Кърито е известно под това наименование в много страни не само в югоизточна Азия, а на практика из целия свят.

Стъпки на приготвяне

  • Пилешките гърдички трябва да се потопят в сметана с прясно изцеден лимонов сок и канела.

  • След това се поставят в хладилника поне за 1-2 часа преди да започнете да ги пържите.

  • Маринованите гърдички трябва да се извадят от маринатата и да се подсушат. След това трябва да загреете мазнината в подходящ голям тиган.

  • Запържете гърдичките толкова дълго, че леко да покафенеят. Свалете пилешкото от котлона и оставете отстрани.  В тигана леко запържете лука; добавете джинджифила и чесъна докато леко покафенеят, а накрая добавете кърито на прах и куркума.

  • Сега е време за пилешкото заедно с маринатата, доматения сос, кокосовото мляко, карамфилите, кардамона и канелата.

  • Подправете със сол и пипер на вкус.

  • Намалете котлона и варете докато пилешкото омекне през около 20 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешко къри по Индийски
4 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 2 бр. големи пилешки гърди
  • 1 лъжица олио
  • 2 глави лук дребно нарязани
  • 1 лъжичка дребно нарязан пресен джинджифил
  • 2 лъжички счукан чесън
  • 2 лъжички куркума
  • 1 лъжичка къри на прах
  • Пипер
  • Сол
  • 400 мл доматен сос
  • 200 мл кокосово мляко
  • 5 зърна карамфил
  • 3 зърна кардамон
  • 1 канела
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Пилешките гърдички трябва да се потопят в сметана с прясно изцеден лимонов сок и канела.

  • Стъпка 2

    След това се поставят в хладилника поне за 1-2 часа преди да започнете да ги пържите.

  • Стъпка 3

    Маринованите гърдички трябва да се извадят от маринатата и да се подсушат. След това трябва да загреете мазнината в подходящ голям тиган.

  • Стъпка 4

    Запържете гърдичките толкова дълго, че леко да покафенеят. Свалете пилешкото от котлона и оставете отстрани.  В тигана леко запържете лука; добавете джинджифила и чесъна докато леко покафенеят, а накрая добавете кърито на прах и куркума.

  • Стъпка 5

    Сега е време за пилешкото заедно с маринатата, доматения сос, кокосовото мляко, карамфилите, кардамона и канелата.

  • Стъпка 6

    Подправете със сол и пипер на вкус.

  • Стъпка 7

    Намалете котлона и варете докато пилешкото омекне през около 20 минути.