Стъпки на приготвяне
-
Пилешките гърдички трябва да се потопят в сметана с прясно изцеден лимонов сок и канела.
-
След това се поставят в хладилника поне за 1-2 часа преди да започнете да ги пържите.
-
Маринованите гърдички трябва да се извадят от маринатата и да се подсушат. След това трябва да загреете мазнината в подходящ голям тиган.
-
Запържете гърдичките толкова дълго, че леко да покафенеят. Свалете пилешкото от котлона и оставете отстрани. В тигана леко запържете лука; добавете джинджифила и чесъна докато леко покафенеят, а накрая добавете кърито на прах и куркума.
-
Сега е време за пилешкото заедно с маринатата, доматения сос, кокосовото мляко, карамфилите, кардамона и канелата.
-
Подправете със сол и пипер на вкус.
-
Намалете котлона и варете докато пилешкото омекне през около 20 минути.