Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

Пилешка яхния с гъби и пушен бульон - Бургунди – сгответе нещо специално за вашите гости!

Стъпки на приготвяне

  • Измийте 8 броя пилешки бутове и нарежете всеки от тях на 4-6 парчета. Подправете със сол и пипер. Нарежете 150 гр. пушен бекон на кубчета от по 1 см.
  • Загрейте олиото в тиган и запържете бекона. Добавете парчетата месо и оставете тигана на огън за още 20 минути. Подправете с 2-3 скилидки чесън, добавете малко вода и оставете тигана покрит на огъня за още  20-25 минути, докато месото омекне.
  • Добавете 150 гр. маринован бял лук (или сух лук) и 170 гр. нарязани гъби Bonduelle.
  • Добавете 200 мл червено вино Бургунди и една супена лъжица меди оставете тигана на огъня за 2 – 3 минути. Поръсете с магданоз.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешка яхния „Burgundi” с гъби
3 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 315 г Нарязани гъби Bonduelle
  • 8 бр пилешки бутове
  • 150 г пушен бекон
  • 2 с.л. олио
  • 2-3 скилидки чесън
  • Вода
  • 150 г лук
  • 200 мл червено вино Бургунди (което обаче може да бъде заменено с Вашето червено вино ... по Ваш избор)
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. вода
  • Сол
  • Пипер
  • Магданоз
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте 8 броя пилешки бутове и нарежете всеки от тях на 4-6 парчета. Подправете със сол и пипер. Нарежете 150 гр. пушен бекон на кубчета от по 1 см.

  • Стъпка 2

    Загрейте олиото в тиган и запържете бекона. Добавете парчетата месо и оставете тигана на огън за още 20 минути. Подправете с 2-3 скилидки чесън, добавете малко вода и оставете тигана покрит на огъня за още  20-25 минути, докато месото омекне.

  • Стъпка 3

    Добавете 150 гр. маринован бял лук (или сух лук) и 170 гр. нарязани гъби Bonduelle.

  • Стъпка 4

    Добавете 200 мл червено вино Бургунди и една супена лъжица меди оставете тигана на огъня за 2 – 3 минути. Поръсете с магданоз.