Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пиле със зелен фасул и горчица

Вкусна рецепта за пиле със зелен фасул и горчица.

Стъпки на приготвяне

  • Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.

  • Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.

  • Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.

  • Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пиле със зелен фасул и горчица
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/zelen-fasul-tsyal">1 пакет (400 г) Цял зелен фасул Bonduelle</a></p>
  • <p>400 г пиле</p>
  • <p>1 малък домат</p>
  • <p>1 репичка</p>
  • <p>50 г масло</p>
  • <p>80 г сладка горчица</p>
  • <p>3 с.л. зехтин</p>
  • <p>1 с.л. френска горчица едрозърнеста</p>
  • <p>1 ч.л. мед</p>
  • <p>1 ч.л. каперси</p>
  • <p>1 чесън</p>
  • <p>1 връзка копър</p>
  • <p>1/2 връзка магданоз</p>
  • <p>листенца от пресен босилек</p>
  • <p>риган</p>
  • <p>сух босилек</p>
  • <p>сладка чушка</p>
  • <p>бял пипер</p>
  • <p>сол на зърна</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.

  • Стъпка 2

    Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.

  • Стъпка 3

    Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.

  • Стъпка 4

    Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.