Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Пиле със зелен фасул и горчица

Вкусна рецепта за пиле със зелен фасул и горчица.

Стъпки на приготвяне

  • Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.

  • Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.

  • Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.

  • Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пиле със зелен фасул и горчица
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 1 пакет (400 г) Цял зелен фасул Bonduelle

  • 400 г пиле

  • 1 малък домат

  • 1 репичка

  • 50 г масло

  • 80 г сладка горчица

  • 3 с.л. зехтин

  • 1 с.л. френска горчица едрозърнеста

  • 1 ч.л. мед

  • 1 ч.л. каперси

  • 1 чесън

  • 1 връзка копър

  • 1/2 връзка магданоз

  • листенца от пресен босилек

  • риган

  • сух босилек

  • сладка чушка

  • бял пипер

  • сол на зърна

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.

  • Стъпка 2

    Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.

  • Стъпка 3

    Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.

  • Стъпка 4

    Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.