Стъпки на приготвяне
-
Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.
-
Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.
-
Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.
-
Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.