Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пиле със зелен фасул и горчица

Една вкусна рецепта!

Стъпки на приготвяне

  • Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.

  • Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.

  • Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.

  • Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пиле със зелен фасул и горчица
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 1 пакет (400 г) Цял зелен фасул Bonduelle
  • 400 г пиле
  • 1 малък домат
  • 1 репичка
  • 50 г масло
  • 80 г сладка горчица
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. френска горчица едрозърнеста
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. каперси
  • 1 чесън
  • 1 връзка копър
  • 1/2 връзка магданоз
  • листенца от пресен босилек
  • риган
  • сух босилек
  • сладка чушка
  • бял пипер
  • сол на зърна
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте пилето, почистете го, ако е необходимо, и го опърлете. Нарежете задната част на пилето и крилцата, след това го нарежете на половина и го овкусете от всички страни със сол, босилек, риган и сладка чукшка.

  • Стъпка 2

    Намажете пилето с масло, добавете няколко резена чесън и го сложете в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.

  • Стъпка 3

    Направете лек сос от едрозърнеста френска и сладка горчица, зехтин, както майонеза. Добавете каперси, наситнения магданоз и мед. Сосът трябва да е течен.

  • Стъпка 4

    Сложете в тиган зеления фасул с малко зехтин, добавете доматите на кубчета и ситно нарязан магданоз. Овкусете с риган, сол и пипер. Оставете да ври 10 минути и добавете наситнения копър.