Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Печено телешко филе - svickova

Рецептата за печено телешко филе - невероятно чешко ястие с дългогодишна традиция. Традиционно чешко ястие - телешко печено със зеленчуци в ароматен сос.

Стъпки на приготвяне

  • Натрийте филето със солта и черния пипер и запържете леко от двете страни с разтопената сланина, след което свалете филето от тигана.
  • Нарежете зеленчуците на кубчета и запържете за кратко с подправките в мазнината от филето.
  • Поставете месото в огнеупорен съд, добавете зеленчуците, останалата сланина, подправките и маслото.
  • Пече се около 15- 20 минути при температура 180 – 190 градуса, след което месото се обръща да се изпече от другата страна.
  • След 15-20 минути добавете към месото и зеленчуците бульона и печете още 15- 20 минути.
  • След изпичане на месото, го нарежете на парчета.
  • Отцедете соса (или пасирайте до еднородна маса) и сгъстете със сметана и брашно.

Рецепти, които може да ви интересуват

Печено телешко филе - svickova
3 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 0,6 кг телешко филе
  • 60 гр. сланина
  • 2 глави лук
  • 0,5 целина
  • 2 моркова
  • 2 стръка магданоз
  • 0,25 л бульон
  • 0,25 л сметана
  • 0,25 чаша брашно
  • 2 лъжици масло
  • Черен пипер на вкус
  • Сол на вкус
  • Дафинов лист на вкус
  • Бахар на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Натрийте филето със солта и черния пипер и запържете леко от двете страни с разтопената сланина, след което свалете филето от тигана.

  • Стъпка 2

    Нарежете зеленчуците на кубчета и запържете за кратко с подправките в мазнината от филето.

  • Стъпка 3

    Поставете месото в огнеупорен съд, добавете зеленчуците, останалата сланина, подправките и маслото.

  • Стъпка 4

    Пече се около 15- 20 минути при температура 180 – 190 градуса, след което месото се обръща да се изпече от другата страна.

  • Стъпка 5

    След 15-20 минути добавете към месото и зеленчуците бульона и печете още 15- 20 минути.

  • Стъпка 6

    След изпичане на месото, го нарежете на парчета.

  • Стъпка 7

    Отцедете соса (или пасирайте до еднородна маса) и сгъстете със сметана и брашно.