Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

Стъпки на приготвяне

  • Извадете пилето за 30 минути на стайна температура. В купа сложете маслото и добавете ситно нарязаните билки. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре. 

     

  • С пръсти внимателно отделете кожата на бутчетата и под нея сложете малко от овкусеното масло. Разнесете маслото добре по цялото бутче и сложете в тава покрита с хартия за печене. 

     

  • По същия начин пригответе и останалите бутчета и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. 

     

  • Извадете месото от фурната и оставете да се охлади, а през това време пригответе зеленчуците. 

     

  • Загрейте зехтина в широк тиган и изсипете съдържанието на пакета. Разбъркайте, покрийте с капак и  гответе 3-4 минути. Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около 5 минути. 

     

  • Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от изпеченото месо. Поднесете веднага. 

     

Рецепти, които може да ви интересуват

Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 1 опаковка зеленчуци по селски

     

  • 600 г  долни пилешки бутчета

     

  • 40 г меко масло

     

  • 2 с.л. ситно нарязана  мащерка

     

  • 2 с.л. ситно нарязан розмарин

     

  • 2 с.л. зехтин

     

  • Сол и черен пипер на вкус

     

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Извадете пилето за 30 минути на стайна температура. В купа сложете маслото и добавете ситно нарязаните билки. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре. 

     

  • Стъпка 2

    С пръсти внимателно отделете кожата на бутчетата и под нея сложете малко от овкусеното масло. Разнесете маслото добре по цялото бутче и сложете в тава покрита с хартия за печене. 

     

  • Стъпка 3

    По същия начин пригответе и останалите бутчета и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. 

     

  • Стъпка 4

    Извадете месото от фурната и оставете да се охлади, а през това време пригответе зеленчуците. 

     

  • Стъпка 5

    Загрейте зехтина в широк тиган и изсипете съдържанието на пакета. Разбъркайте, покрийте с капак и  гответе 3-4 минути. Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около 5 минути. 

     

  • Стъпка 6

    Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от изпеченото месо. Поднесете веднага. 

     

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.