Стъпки на приготвяне
-
Извадете пилето за 30 минути на стайна температура. В купа сложете маслото и добавете ситно нарязаните билки. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
-
С пръсти внимателно отделете кожата на бутчетата и под нея сложете малко от овкусеното масло. Разнесете маслото добре по цялото бутче и сложете в тава покрита с хартия за печене.
-
По същия начин пригответе и останалите бутчета и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
-
Извадете месото от фурната и оставете да се охлади, а през това време пригответе зеленчуците.
-
Загрейте зехтина в широк тиган и изсипете съдържанието на пакета. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 3-4 минути. Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер и гответе още около 5 минути.
-
Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране и към всяка порция добавете от изпеченото месо. Поднесете веднага.