Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул

Здравословна и вкусна комбинация от зелен и жълт фасул със сьомга и песто сос! Идеално ястие за лека вечеря.

Стъпки на приготвяне

  • Най-напред нарежете на ситно магданоз, чесън на резени и лук на кубчета. Рендосайте моркови, нарежете домати на кубчета и пармезан на слайсове.

  • Направете песто сос от магданоз, пармезан, лук, борови ядки, зехтин и сок от лайм и смесете в блендер докато получите кремообразна консистенция.

  • В същото време овкусете сьомгата с песто сос и я сложете във фурната на 190°C за 15 минути.

  • В горещ съд добавете масло, олио, след това смляния лук, настъргани моркови, малко сол и черен пипер. След това добавете зеленчуковия бульон, зеления и жълтия фасул и след 5 минути кубчета домати. Оставете да ври за 15-20 минути, докато фасулът се свари напълно.

Рецепти, които може да ви интересуват

Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул
2 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 200 г зелен и жълт фасул Дует микс Vapeur Bonduelle
  • 200 г сьомга
  • 2 моркова
  • 2 връзки магданоз
  • 2 лука
  • 2 домата
  • 50 г масло
  • 30 г пармезан
  • 20 г борови ядки
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 чаша зеленчуков микс
  • 1 лайм
  • 1 с.л. зехтин
  • сол
  • пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Най-напред нарежете на ситно магданоз, чесън на резени и лук на кубчета. Рендосайте моркови, нарежете домати на кубчета и пармезан на слайсове.

  • Стъпка 2

    Направете песто сос от магданоз, пармезан, лук, борови ядки, зехтин и сок от лайм и смесете в блендер докато получите кремообразна консистенция.

  • Стъпка 3

    В същото време овкусете сьомгата с песто сос и я сложете във фурната на 190°C за 15 минути.

  • Стъпка 4

    В горещ съд добавете масло, олио, след това смляния лук, настъргани моркови, малко сол и черен пипер. След това добавете зеленчуковия бульон, зеления и жълтия фасул и след 5 минути кубчета домати. Оставете да ври за 15-20 минути, докато фасулът се свари напълно.