Стъпки на приготвяне
-
Поставете патицата за 3 минути в кипяща вода. Извадете, подсушете и закачете за през нощта за да изсъхне.
-
Разбъркайте соевия сос, кафявата захар и винения оцет. След това натъркайте патицата и я закачете за още 4 часа.
-
Загрейте фурната до температура 190ºC, поставете патицата върху пергаментна хартия, отдолу поставете тавичка с вода. Печете 30минути. Намалете температурата до 150ºC и печете още 1 час.
-
Хляб мандарин: смесете брашното и солта, добавете водата и омесете тесто. Оставете под капак за 15 минути. Оформете от тестото руло с диаметър 5 см, а след това го нарежете на кръгчета с дебелина 1 см. Всяко кръгче да се разточи на кръг с диаметър 8 см. Едната страна на всяка палачинка намажете с олио и след това ги съединете по две с намазаната страна навътре. След това разточете на кръг с диаметър 15 см. Палачинките се пържат в загрят тиган около 1 минута, внимавайки да не ги изгорите. Сгънете на две и ги поддържайте топли по време на приготвяне на патицата.
-
Сос: хубаво разбъркайте соевия сос, конфитюра, шерито и подправките. Загрейте на тиган бъркайте непрестанно. Охладете, а след това оставете в хладилника.
-
Зеленият лук и краставицата нарежете на ленти.
-
Опечената патица нарежете на филийки. Наредете по няколко върху палачинките, заедно с няколко лентички краставица и зелен лук, а също така лъжичка сливов сос.