Стъпки на приготвяне
-
Заврете карфиола; нека ври 3-4 минути. След това го поставете в студена вода, за да спрете процеса на готвене.
-
Заврете 125 мл сметана със спанака. Варете 1 минута. Добавете половината от незабавния желатин. Варете сместа, като разбърквате 1 минута, за да се разтвори желатинът напълно. Махнете тигана от огъня, добавете половината от настъргания пармезан. Смесете сместа с блендер.
-
Смесете останалия желатин с част от сметаната, която ви остава. Уверете се, че желатинът се разтваря напълно. Махнете тигана от огъня. Добавете настъргания пармезан и карфиола, които приготвихте. Смесете с блендер, докато получите гладка маса.
-
Започнете да оформяте ястието. В чаши поставете ред спанак (три супени лъжици спанак), покрийте го с три супени лъжици карфиолна маса.
-
Измийте чери доматите, нарежете ги на малки парченца. Нарежете магданоза и пресовайте чесъна. Добавете зехтин. Сложете домати върху ястието, преди да сервирате.