Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Панакота с карфиол и спанак

Красиво, цветно, здравословно и оригинално предястие, панакота с карфиол и спанак ще стане истинско украшение на всяко парти, блок маса или семейно празненство. Вкусните и апетитни слоеве спанак и карфиол идеално се допълват помежду си и с горния слой домати, магданоз, чесън и зехтин. Освен това панакота прилича на знамето на Италия, което е оригинален детайл на това ястие. Това предястие е привлекателно не само за възрастни, но и за деца.

Стъпки на приготвяне

  • Заврете карфиола; нека ври 3-4 минути. След това го поставете в студена вода, за да спрете процеса на готвене.

  • Заврете 125 мл сметана със спанака. Варете 1 минута. Добавете половината от незабавния желатин. Варете сместа, като разбърквате 1 минута, за да се разтвори желатинът напълно. Махнете тигана от огъня, добавете половината от настъргания пармезан. Смесете сместа с блендер.

  • Смесете останалия желатин с част от сметаната, която ви остава. Уверете се, че желатинът се разтваря напълно. Махнете тигана от огъня. Добавете настъргания пармезан и карфиола, които приготвихте. Смесете с блендер, докато получите гладка маса.

  • Започнете да оформяте ястието. В чаши поставете ред спанак (три супени лъжици спанак), покрийте го с три супени лъжици карфиолна маса.

  • Измийте чери доматите, нарежете ги на малки парченца. Нарежете магданоза и пресовайте чесъна. Добавете зехтин. Сложете домати върху ястието, преди да сервирате.

Рецепти, които може да ви интересуват

Панакота с карфиол и спанак
6 човека под 15 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 150 г Карфиол Bonduelle
  • Спанак Bonduelle, нарязан на порции от 100 г
  • 9% сметана 250 мл
  • Пармезан, можете да използвате друго сирене с пикантен вкус 100 г
  • Желатин за храни, тук се използва незабавен желатин 15 г
  • Домати, можете да използвате чери домати 150 г
  • Чесън 5 г
  • Пресен магданоз 15 г
  • Зехтин 15 мл
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Заврете карфиола; нека ври 3-4 минути. След това го поставете в студена вода, за да спрете процеса на готвене.

  • Стъпка 2

    Заврете 125 мл сметана със спанака. Варете 1 минута. Добавете половината от незабавния желатин. Варете сместа, като разбърквате 1 минута, за да се разтвори желатинът напълно. Махнете тигана от огъня, добавете половината от настъргания пармезан. Смесете сместа с блендер.

  • Стъпка 3

    Смесете останалия желатин с част от сметаната, която ви остава. Уверете се, че желатинът се разтваря напълно. Махнете тигана от огъня. Добавете настъргания пармезан и карфиола, които приготвихте. Смесете с блендер, докато получите гладка маса.

  • Стъпка 4

    Започнете да оформяте ястието. В чаши поставете ред спанак (три супени лъжици спанак), покрийте го с три супени лъжици карфиолна маса.

  • Стъпка 5

    Измийте чери доматите, нарежете ги на малки парченца. Нарежете магданоза и пресовайте чесъна. Добавете зехтин. Сложете домати върху ястието, преди да сервирате.