Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Палачинки ала Гундел

Рецепта за палачинки ала Гундел. Палачинките ала Гундел това са най-известните унгарски палачинки.

Стъпки на приготвяне

  • Палачинки: яйцата с млякото, водата, брашното и солта се разбиват в купа докато придобият консистенцията на сметана. Върху загрят тиган се налива от сместа с черпак, разнася се из целия тиган и след изпържването от едната страна деликатно се обръща на другата. Изпържените палачинки се нареждат една върху друга върху чиния – по-дълго време поддържат влага и топлина.
  • Пълнеж: подгрейте сметаната, добавете към нея всички съставки и внимателно объркайте. Хубаво е ден преди да приготвяте палачинките на накиснете в ром стафидите и портокаловите корички, това ще придаде на пълнежа изключителен аромат.
  • Шоколадов топинг: загрейте сметаната на нисък котлон, добавяйки парчетата шоколад и ваниловата захар, до напълното разтопяване и получаване на еднородна смес, на края добавете 2-3 лъжици ром и внимателно разбъркайте.

Рецепти, които може да ви интересуват

Палачинки ала Гундел
3 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 2 яйца
  • 1 чаша брашно
  • 1 чаша мляко
  • 1 чаша вода
  • Щипка сол
  • 1 чаша орехи
  • ¼ чаша стафиди
  • ¼ чаша портокалови корички
  • ½ чаша пудра захар
  • ½ чаша сладка сметана
  • ¼ чаша ромканела на вкус
  • ½ чаша сладка сметана - сладкарска
  • 1 черен шоколад
  • Ром на вкус
  • Ванилова захар на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Палачинки: яйцата с млякото, водата, брашното и солта се разбиват в купа докато придобият консистенцията на сметана. Върху загрят тиган се налива от сместа с черпак, разнася се из целия тиган и след изпържването от едната страна деликатно се обръща на другата. Изпържените палачинки се нареждат една върху друга върху чиния – по-дълго време поддържат влага и топлина.

  • Стъпка 2

    Пълнеж: подгрейте сметаната, добавете към нея всички съставки и внимателно объркайте. Хубаво е ден преди да приготвяте палачинките на накиснете в ром стафидите и портокаловите корички, това ще придаде на пълнежа изключителен аромат.

  • Стъпка 3

    Шоколадов топинг: загрейте сметаната на нисък котлон, добавяйки парчетата шоколад и ваниловата захар, до напълното разтопяване и получаване на еднородна смес, на края добавете 2-3 лъжици ром и внимателно разбъркайте.