Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Модерни кюфтенца с кисели краставички

Класическите кюфтенца могат да бъдат приготвени по нов начин!

Стъпки на приготвяне

  • Измийте картофите и ги сложете в гореща фурна за 30 минути на 180°C.

  • Междувременно нарежете пресния и червения лук на резени, киселите краставички - по дължина и хлебчетата на половинки.

  • Подгответе соса от сладката горчица, френската горчица, меда и наситнения магданоз.

  • Оформете каймата (може да използвате кръгъл ринг от неръждаема стомана), след това я поставете на горещия грил, поръсена с малко мазнина, и я оставете за 6-7 минути на всяка страна. Може да сложите и хлебчетата на грила.

  • Сложете картофа в чиния, разрежете горната част на 4, сложете сиренето и поръсете с пресния лук. До него разположете питката, намажете я със сос от горчица, добавете листо от салата, киселите краставички, добре сготвеното месо и червен лук. Може да добавите люти чушки, репички, чесън и розмарин.

Рецепти, които може да ви интересуват

Модерни кюфтенца с кисели краставички
2 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/kornishoni-3-6-sm target=_blank rel=noopener>10 цели кисели краставички Bonduelle</a></p>
  • <p>300 г кайма</p>
  • <p>4 картофа</p>
  • <p>4 с.л. кашкавал</p>
  • <p>4 с.л. сладка горчица</p>
  • <p>2 с.л. френска горчица</p>
  • <p>1 с.л. Мед</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>4 листа от маруля</p>
  • <p>2 питки със сусам</p>
  • <p>1 клонче розмарин</p>
  • <p>1 клонче мащерка</p>
  • <p>1 скилидка чесън</p>
  • <p>1 червена люта чушка</p>
  • <p>1 глава червен лук</p>
  • <p>3 репички</p>
  • <p>1 връзка пресен лук</p>
  • <p>Начин на приготвяне</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте картофите и ги сложете в гореща фурна за 30 минути на 180°C.

  • Стъпка 2

    Междувременно нарежете пресния и червения лук на резени, киселите краставички - по дължина и хлебчетата на половинки.

  • Стъпка 3

    Подгответе соса от сладката горчица, френската горчица, меда и наситнения магданоз.

  • Стъпка 4

    Оформете каймата (може да използвате кръгъл ринг от неръждаема стомана), след това я поставете на горещия грил, поръсена с малко мазнина, и я оставете за 6-7 минути на всяка страна. Може да сложите и хлебчетата на грила.

  • Стъпка 5

    Сложете картофа в чиния, разрежете горната част на 4, сложете сиренето и поръсете с пресния лук. До него разположете питката, намажете я със сос от горчица, добавете листо от салата, киселите краставички, добре сготвеното месо и червен лук. Може да добавите люти чушки, репички, чесън и розмарин.