Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Mi Krop - пържени тайландски макарони с телешко и скариди

Mi Krop – тайландски хрупкави пържени макарони. Това е лесно ястие, което както може да бъде предястие така и основа към основното ястие. Тайландците най-често консумират Mi Krop на работа.

Стъпки на приготвяне

  • Загрейте 3 чаши олио. Натрошете оризовите макарони. Потопете не големи порции от макароните във врящото олио. Когато покафенеят веднага извадете. Готовите макарони поставете върху хартиена кърпа, за да се подсушат.

  • Разбийте яйцата с вилица, след това излейте във врящото олио. Извадете ги и ги нарежете на лентички.

  • Изпържете добре тофуто.

  • Оставете част от олиото в тигана и запържете в него маринования чесън и лука.

  • Нарежете свинското и запържете.

  • Почистете, нарежете и запържете скаридите. Смесете и поставете в чиния всички компоненти освен тофуто.

  • Смесете всички съставки така, че консистенцията да създаде сос.

Рецепти, които може да ви интересуват

Mi Krop - пържени тайландски макарони с телешко и скариди
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 170 г оризов макарон
  • 2 яйца
  • 3 с.л. дребно нарязан маринован чесън
  • 3 с.л. нарязан дребен лук
  • 120 г свинско
  • 120 г пресни скариди
  • 3 чаши олио
  • 1 домат
  • 2 с.л. сок от тамаринд
  • 2 с.л. сок от зелен лимон
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. лимонена кора
  • 1 с.л. рибен сос
  • Зелен луклюта чушка
  • ½ чаша тофу на парчета 
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Загрейте 3 чаши олио. Натрошете оризовите макарони. Потопете не големи порции от макароните във врящото олио. Когато покафенеят веднага извадете. Готовите макарони поставете върху хартиена кърпа, за да се подсушат.

  • Стъпка 2

    Разбийте яйцата с вилица, след това излейте във врящото олио. Извадете ги и ги нарежете на лентички.

  • Стъпка 3

    Изпържете добре тофуто.

  • Стъпка 4

    Оставете част от олиото в тигана и запържете в него маринования чесън и лука.

  • Стъпка 5

    Нарежете свинското и запържете.

  • Стъпка 6

    Почистете, нарежете и запържете скаридите. Смесете и поставете в чиния всички компоненти освен тофуто.

  • Стъпка 7

    Смесете всички съставки така, че консистенцията да създаде сос.