Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук. Сервира се към ястия с месо. Съществуват много модификации на тази рецепта взимайки под внимание добавката на месо, напр. нарязани на парчета наденица, която трансформира лечото в самостоятелно, засищащо ястие.

Стъпки на приготвяне

  • Измийте чушките, почистете семките и нарежете на парчета или ленти. Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки парчета. Нарежете лука.
  • Загрейте мазнината на тиган и запържете лука. Добавете чушката, залейте всичко с вода, задушете за около 10 минути.
  • Добавете доматите, солта и чушка на вкус. Задушете за 15 минути.

Рецепти, които може да ви интересуват

Лечо – ястие от унгарската кухня
3 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 кг чушки
  • 0,6 кг домати
  • 2 средни глави лук
  • Олио
  • Сол на вкус
  • Мляна чушка на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте чушките, почистете семките и нарежете на парчета или ленти. Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки парчета. Нарежете лука.

  • Стъпка 2

    Загрейте мазнината на тиган и запържете лука. Добавете чушката, залейте всичко с вода, задушете за около 10 минути.

  • Стъпка 3

    Добавете доматите, солта и чушка на вкус. Задушете за 15 минути.