Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Кремообразно ризото с гъби

Гъби с ориз? Нещо по-добро – кремообразно ризото, което ще ви разтопи от наслада! Опитайте от рецептите на Бондюел.

Стъпки на приготвяне

  • Подготовка: За постигане на кремообразна консистенция, добавете маслото колкото орех и и пармезана към ризотото след като оризът е готов. След това покрийте ризотото и го оставете да почине няколко минути.Начин на приготвяне

  • Измийте аспержите, нарежете ги на парченца и ги бланширайте, след което ги изплакнете със студена вода.

  • Нарежете гъбите на парченца.

  • Загрейте зехтина в тенджера.  Запържете дребния лук и чесъна и добавете ориза. Сгответе ориза като го бъркате 3-4 мин. Добавете виното и го ставете да се изпари на силен огън. Добавете половината от гъбите.

  • Загрейте бульона в друга тенджера. Добавете бульона на тънка струйка към ориза като разбърквате, докато се поеме от ориза. Продължете готвенето на ориза (около 20 мин.)

  • Добавете аспержите и останалите гъби и оставете да къкри около 10 мин. (проверете времето за приготвяне, посочено върху опаковката). Ризотото трябва да стане кремообразно. В случай на нужда, добавете още малко бульон.

  • След като готвенето приключи, добавете масло колкото орех и една шепа пармезан. Отдръпнете от огъня и оставете настрани, без да отваряте капака. Поднесете ризотото веднага с прясно смлян черен пипер и пармезан. 

Рецепти, които може да ви интересуват

Кремообразно ризото с гъби
3 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 315 г Нарязани гъби Bonduelle
  • 200 г зелени аспержи
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 глави дребен лук, нарязан наситно
  • 2 скилидки чесън, нарязан наситно
  • 400 г ризото
  • 1 малка бутилка сухо бяло вино
  • 1,5 л зеленчуков бульон
  • 40 г масло
  • 100 г настърган пармезан
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Подготовка: За постигане на кремообразна консистенция, добавете маслото колкото орех и и пармезана към ризотото след като оризът е готов. След това покрийте ризотото и го оставете да почине няколко минути.Начин на приготвяне

  • Стъпка 2

    Измийте аспержите, нарежете ги на парченца и ги бланширайте, след което ги изплакнете със студена вода.

  • Стъпка 3

    Нарежете гъбите на парченца.

  • Стъпка 4

    Загрейте зехтина в тенджера.  Запържете дребния лук и чесъна и добавете ориза. Сгответе ориза като го бъркате 3-4 мин. Добавете виното и го ставете да се изпари на силен огън. Добавете половината от гъбите.

  • Стъпка 5

    Загрейте бульона в друга тенджера. Добавете бульона на тънка струйка към ориза като разбърквате, докато се поеме от ориза. Продължете готвенето на ориза (около 20 мин.)

  • Стъпка 6

    Добавете аспержите и останалите гъби и оставете да къкри около 10 мин. (проверете времето за приготвяне, посочено върху опаковката). Ризотото трябва да стане кремообразно. В случай на нужда, добавете още малко бульон.

  • Стъпка 7

    След като готвенето приключи, добавете масло колкото орех и една шепа пармезан. Отдръпнете от огъня и оставете настрани, без да отваряте капака. Поднесете ризотото веднага с прясно смлян черен пипер и пармезан.