Стъпки на приготвяне
-
Подготовка: За постигане на кремообразна консистенция, добавете маслото колкото орех и и пармезана към ризотото след като оризът е готов. След това покрийте ризотото и го оставете да почине няколко минути.Начин на приготвяне
-
Измийте аспержите, нарежете ги на парченца и ги бланширайте, след което ги изплакнете със студена вода.
-
Нарежете гъбите на парченца.
-
Загрейте зехтина в тенджера. Запържете дребния лук и чесъна и добавете ориза. Сгответе ориза като го бъркате 3-4 мин. Добавете виното и го ставете да се изпари на силен огън. Добавете половината от гъбите.
-
Загрейте бульона в друга тенджера. Добавете бульона на тънка струйка към ориза като разбърквате, докато се поеме от ориза. Продължете готвенето на ориза (около 20 мин.)
-
Добавете аспержите и останалите гъби и оставете да къкри около 10 мин. (проверете времето за приготвяне, посочено върху опаковката). Ризотото трябва да стане кремообразно. В случай на нужда, добавете още малко бульон.
-
След като готвенето приключи, добавете масло колкото орех и една шепа пармезан. Отдръпнете от огъня и оставете настрани, без да отваряте капака. Поднесете ризотото веднага с прясно смлян черен пипер и пармезан.