Pinterest

Крем супа от тиква със скариди

Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.
Лесни
4 човек/души
20 мин
Съставки
за 4 човек/души
400 г Зеленчуков микс за крем супа с тиква Bonduelle

500 ml вода (може да варира в зависимост от желаната консистенция)

200 г скариди

50 г масло

50 мл течна сметана

4 малки картофа

3 скилидки чесън

1/2 сладък картоф

1 пресен лук

1 пащърнак

1 лайм

сладък червен пипер

мащерка

мазнина

сол

пипер
Съставки за 4човек/души
400 г Зеленчуков микс за крем супа с тиква Bonduelle

500 ml вода (може да варира в зависимост от желаната консистенция)

200 г скариди

50 г масло

50 мл течна сметана

4 малки картофа

3 скилидки чесън

1/2 сладък картоф

1 пресен лук

1 пащърнак

1 лайм

сладък червен пипер

мащерка

мазнина

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете зеленчуците на едро и ги сложете в тенджерата, за да се задушат.
  2. Стъпка 2
    Подправете с червен пипер, мащерка, сол и пипер
  3. Стъпка 3
    Когато зеленчуците омекнат, добавете микса за крем супа от тиква на Bonduelle, малко вода и оставете да заври. Успоредно с това запържете скаридите, върху които изстискайте сока от лайм и овкусете със сол и черен пипер.
  4. Стъпка 4
    Пасирайте сварените зеленчуци, изсипете скаридите и разбъркайте. Добавете маслото и течната сметана. Оставете малко скариди за украса.