Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Крем-супа

Рецепта за крем супа – засищаща супа, традиционно консумирана през Великденските празници. Крем супата е супа, приготвяна с квас, с бяла наденица, зеленчуци и подправки.

Стъпки на приготвяне

  • В тиган запържете нарязаните лук и чесън.
  • В 2 литра вода сварете наденицата и добавете нарязаните на кубчета зеленчуци и запържените лук и чесън.
  • Когато зеленчуците омекнат, добавете кваса и варете на слаб огън.
  • Добавете сол, черен пипер и риган на вкус.
  • Начин на сервиране:
  • Сервира се гореща, с парчета наденица и четвъртинки сварено яйце.

Рецепти, които може да ви интересуват

Крем-супа
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 0,5 л квас
  • 0,2 кг бяла наденица
  • 1 морков
  • 1 връзка магданоз
  • 4 картофа
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • Риган на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    В тиган запържете нарязаните лук и чесън.

  • Стъпка 2

    В 2 литра вода сварете наденицата и добавете нарязаните на кубчета зеленчуци и запържените лук и чесън.

  • Стъпка 3

    Когато зеленчуците омекнат, добавете кваса и варете на слаб огън.

  • Стъпка 4

    Добавете сол, черен пипер и риган на вкус.

  • Стъпка 5

    Начин на сервиране:

  • Стъпка 6

    Сервира се гореща, с парчета наденица и четвъртинки сварено яйце.