Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Китайски нудъли с броколи

Комбинацията Китайски нудъли с броколи е идеална. Можете да ги приготвите много бързо и лесно и получавате автентичен Китайски вкус. Сервира се като основно ястие или гарнитура към различни меса.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете зеленчуците: червената чушка на ленти, външната част на патладжаните на дълги ленти с кората и краставици. Наситнете магданоза и чесъна и рендосайте джинджифила. Загрейте чесъна с джинджифил в тенджерата и добавете лентите от патладжан с тиквички и червен пипер, сол, бяло вино, лайм и сотирайте за 2 минути. Добавете зеленчуковия бульон и гответе за няколко минути.

  • Сварете нудълите във вряща вода с малко сол и след това охладете в студена вода. Добавете в тиган броколи и нудъли и бъркайте докато добавяте сосовете и поръсете с наситнен магданоз. Оставете ги за 2 минути докато сосовете достигнат температурата на зеленчуците.

  • Направете микс като сос бешамел от темпура брашно, бакпулвер и бира. Остави го за 3 минути, нарежете сиренето тофу на големи парчета и ги добавяйте поетапно към брашното, след това в соса бешамел и след това в горещото олио. Извадете парчетата сирене след като придобият златист цвят и ги сложете върху кухненска хартия да се отцедят от излишното олио.

  • Сервирайте в чиния и украсете с тофу и магданоз.

Рецепти, които може да ви интересуват

Китайски нудъли с броколи
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 1 пакет (400г) Броколи Бондюел
  • 180 г нудъли
  • 2 тиквички
  • 2 патладжана
  • 1 червена чушка
  • 200 г темпура брашно
  • 1560 г сирене тофу
  • 80 мл терияки сос
  • 80 мл сладък чили сос
  • 80 мл соев сос
  • 80 мл зеленчуков бульон
  • 200 мл бира
  • 500 мл слънчогледово олио
  • 1 с.л. бяло вино
  • 1 лайм
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. джинджифил
  • сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете зеленчуците: червената чушка на ленти, външната част на патладжаните на дълги ленти с кората и краставици. Наситнете магданоза и чесъна и рендосайте джинджифила. Загрейте чесъна с джинджифил в тенджерата и добавете лентите от патладжан с тиквички и червен пипер, сол, бяло вино, лайм и сотирайте за 2 минути. Добавете зеленчуковия бульон и гответе за няколко минути.

  • Стъпка 2

    Сварете нудълите във вряща вода с малко сол и след това охладете в студена вода. Добавете в тиган броколи и нудъли и бъркайте докато добавяте сосовете и поръсете с наситнен магданоз. Оставете ги за 2 минути докато сосовете достигнат температурата на зеленчуците.

  • Стъпка 3

    Направете микс като сос бешамел от темпура брашно, бакпулвер и бира. Остави го за 3 минути, нарежете сиренето тофу на големи парчета и ги добавяйте поетапно към брашното, след това в соса бешамел и след това в горещото олио. Извадете парчетата сирене след като придобият златист цвят и ги сложете върху кухненска хартия да се отцедят от излишното олио.

  • Стъпка 4

    Сервирайте в чиния и украсете с тофу и магданоз.