Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Китайски нудъли с броколи

Комбинацията Китайски нудъли с броколи е идеална. Можете да ги приготвите много бързо и лесно и получавате автентичен Китайски вкус. Сервира се като основно ястие или гарнитура към различни меса.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете зеленчуците: червената чушка на ленти, външната част на патладжаните на дълги ленти с кората и краставици. Наситнете магданоза и чесъна и рендосайте джинджифила. Загрейте чесъна с джинджифил в тенджерата и добавете лентите от патладжан с тиквички и червен пипер, сол, бяло вино, лайм и сотирайте за 2 минути. Добавете зеленчуковия бульон и гответе за няколко минути.

  • Сварете нудълите във вряща вода с малко сол и след това охладете в студена вода. Добавете в тиган броколи и нудъли и бъркайте докато добавяте сосовете и поръсете с наситнен магданоз. Оставете ги за 2 минути докато сосовете достигнат температурата на зеленчуците.

  • Направете микс като сос бешамел от темпура брашно, бакпулвер и бира. Остави го за 3 минути, нарежете сиренето тофу на големи парчета и ги добавяйте поетапно към брашното, след това в соса бешамел и след това в горещото олио. Извадете парчетата сирене след като придобият златист цвят и ги сложете върху кухненска хартия да се отцедят от излишното олио.

  • Сервирайте в чиния и украсете с тофу и магданоз.

Рецепти, които може да ви интересуват

Китайски нудъли с броколи
2 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/brokoli">1 пакет (400г) Броколи Бондюел</a></p>
  • <p>180 г нудъли</p>
  • <p>2 тиквички</p>
  • <p>2 патладжана</p>
  • <p>1 червена чушка</p>
  • <p>200 г темпура брашно</p>
  • <p>1560 г сирене тофу</p>
  • <p>80 мл терияки сос</p>
  • <p>80 мл сладък чили сос</p>
  • <p>80 мл соев сос</p>
  • <p>80 мл зеленчуков бульон</p>
  • <p>200 мл бира</p>
  • <p>500 мл слънчогледово олио</p>
  • <p>1 с.л. бяло вино</p>
  • <p>1 лайм</p>
  • <p>1 скилидка чесън</p>
  • <p>1 връзка магданоз</p>
  • <p>1 ч.л. бакпулвер</p>
  • <p>1 ч.л. джинджифил</p>
  • <p>сол</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете зеленчуците: червената чушка на ленти, външната част на патладжаните на дълги ленти с кората и краставици. Наситнете магданоза и чесъна и рендосайте джинджифила. Загрейте чесъна с джинджифил в тенджерата и добавете лентите от патладжан с тиквички и червен пипер, сол, бяло вино, лайм и сотирайте за 2 минути. Добавете зеленчуковия бульон и гответе за няколко минути.

  • Стъпка 2

    Сварете нудълите във вряща вода с малко сол и след това охладете в студена вода. Добавете в тиган броколи и нудъли и бъркайте докато добавяте сосовете и поръсете с наситнен магданоз. Оставете ги за 2 минути докато сосовете достигнат температурата на зеленчуците.

  • Стъпка 3

    Направете микс като сос бешамел от темпура брашно, бакпулвер и бира. Остави го за 3 минути, нарежете сиренето тофу на големи парчета и ги добавяйте поетапно към брашното, след това в соса бешамел и след това в горещото олио. Извадете парчетата сирене след като придобият златист цвят и ги сложете върху кухненска хартия да се отцедят от излишното олио.

  • Стъпка 4

    Сервирайте в чиния и украсете с тофу и магданоз.