Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Киш със спанак и сирене

Модерен и съдържатeлен тарт, в който спанакът доминира

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете праза и чесъна на малки парчета, бекона на жулиени, настържете чедъра и сиренето, нарежете морковите, репичките, лука на кръгчета и салатата на големи листа.

  • Пригответе плънката. Добавете бекона и разбъркайте с праза и чесъна. Добавете спанака, който предварително сте оставили на стайна температура (след като е бил добре отцеден в гевгир) и бъркайте постоянно. Когато сместа изцяло се е отцедила, изключете котлона и добавете сметаната, чедъра,сиренето и 3 разбити яйца.

  • Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

  • Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

Рецепти, които може да ви интересуват

Киш със спанак и сирене
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • Тесто

  • 200 г брашно

  • 100 г масло

  • малко студена вода

  • сол

  • Плънка

  • 1 пакет (400 г) Спанак на листа

  • 10 резена бекон

  • 150 г сирене

  • 50 г чедър

  • 250 мл сметана

  • 1 праз лук

  • 3 яйца

  • 3 скилидки чесън

  • Гарнитура

  • 1 зелена салата

  • 6 репички

  • една връзка пресен лук

  • 2 моркова

  • 1 лимон

  • сол

  • пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете праза и чесъна на малки парчета, бекона на жулиени, настържете чедъра и сиренето, нарежете морковите, репичките, лука на кръгчета и салатата на големи листа.

  • Стъпка 2

    Пригответе плънката. Добавете бекона и разбъркайте с праза и чесъна. Добавете спанака, който предварително сте оставили на стайна температура (след като е бил добре отцеден в гевгир) и бъркайте постоянно. Когато сместа изцяло се е отцедила, изключете котлона и добавете сметаната, чедъра,сиренето и 3 разбити яйца.

  • Стъпка 3

    Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

  • Стъпка 4

    Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.