Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Киш със спанак и сирене

Модерен и съдържатeлен тарт, в който спанакът доминира

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете праза и чесъна на малки парчета, бекона на жулиени, настържете чедъра и сиренето, нарежете морковите, репичките, лука на кръгчета и салатата на големи листа.

  • Пригответе плънката. Добавете бекона и разбъркайте с праза и чесъна. Добавете спанака, който предварително сте оставили на стайна температура (след като е бил добре отцеден в гевгир) и бъркайте постоянно. Когато сместа изцяло се е отцедила, изключете котлона и добавете сметаната, чедъра,сиренето и 3 разбити яйца.

  • Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

  • Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

Рецепти, които може да ви интересуват

Киш със спанак и сирене
4 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p>Тесто</p>
  • <p>200 г брашно</p>
  • <p>100 г масло</p>
  • <p>малко студена вода</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>Плънка</p>
  • <p>1 пакет (400 г) Спанак на листа</p>
  • <p>10 резена бекон</p>
  • <p>150 г сирене</p>
  • <p>50 г чедър</p>
  • <p>250 мл сметана</p>
  • <p>1 праз лук</p>
  • <p>3 яйца</p>
  • <p>3 скилидки чесън</p>
  • <p>Гарнитура</p>
  • <p>1 зелена салата</p>
  • <p>6 репички</p>
  • <p>една връзка пресен лук</p>
  • <p>2 моркова</p>
  • <p>1 лимон</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете праза и чесъна на малки парчета, бекона на жулиени, настържете чедъра и сиренето, нарежете морковите, репичките, лука на кръгчета и салатата на големи листа.

  • Стъпка 2

    Пригответе плънката. Добавете бекона и разбъркайте с праза и чесъна. Добавете спанака, който предварително сте оставили на стайна температура (след като е бил добре отцеден в гевгир) и бъркайте постоянно. Когато сместа изцяло се е отцедила, изключете котлона и добавете сметаната, чедъра,сиренето и 3 разбити яйца.

  • Стъпка 3

    Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

  • Стъпка 4

    Направете тесто от брашното, сол, меко масло и няколко капки студена вода. Разточете тестото, покрийте го с фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.