Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Киш с броколи и чери домати

Истински специалитет от френската кухня, идеален за цялото семейство

Стъпки на приготвяне

  • Направете пухкава смес от много добре разбитите яйца, към която добавете пресятото брашно, сладката сметана, млякото и котидж сиренето, а накрая и настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Добавете на вкус сол, пипер и риган.

  • В термоустойчив съд (йена), намазан със зехтин, поставете замразените броколи и чери доматите, след което изсипете сместа. Добавете по желание още настърган пармезан.

  • Запечете във фурна на 180°C за около 40-50 мин. Гарнирайте с листенца босилек.

Рецепти, които може да ви интересуват

Киш с броколи и чери домати
2 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 250 г броколи Bonduelle
  • 100 г сирене котидж
  • 300 г прясно мляко
  • 5 с.л. сладка сметана
  • 50 гр брашно
  • 6 яйца
  • 2 с.л. пармезан
  • 7 чери домата
  • 2 с.л. зехтин
  • 3-4 листенца босилек
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Направете пухкава смес от много добре разбитите яйца, към която добавете пресятото брашно, сладката сметана, млякото и котидж сиренето, а накрая и настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Добавете на вкус сол, пипер и риган.

  • Стъпка 2

    В термоустойчив съд (йена), намазан със зехтин, поставете замразените броколи и чери доматите, след което изсипете сместа. Добавете по желание още настърган пармезан.

  • Стъпка 3

    Запечете във фурна на 180°C за около 40-50 мин. Гарнирайте с листенца босилек.