Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Хлебни knedliki - houskowe knedliki

Рецепта за knedliki – традиционна чешка гарнитура към месото, сервирани вместо картофи или ориз. Knedliki са традиционна чешка гарнитура към местните ястия. Могат да бъдат хлебни, картофени или с мая. Последните често се предлагат и като десерт – сервирани със сладко и плодове.

Стъпки на приготвяне

  • Яйцата се смесват със солта, а след това добавете брашното, млякото и внимателно разбъркайте, за да може в сместа да влезе много въздух – това е гаранция тя да стане пухкава.
  • Питките хляб нарежете на кубчета и добавете към тестото, като продължавате да бъркате.
  • Оставете размесената смес и изчакайте 0,5 часа.
  • След половин час, оформете от сместа продълговати парчета и варете 15 минути в подсолена, не вряща вода, след което ги обърнете на другата страна и варете още около 5-10 минути.
  • След сваряване, нарежете на парчета.

Рецепти, които може да ви интересуват

Хлебни knedliki - houskowe knedliki
3 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 4 яйца
  • 7 питки хляб
  • 500 гр. брашно
  • 2 лъжички сол
  • 0,5 чаша прясно мляко
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Яйцата се смесват със солта, а след това добавете брашното, млякото и внимателно разбъркайте, за да може в сместа да влезе много въздух – това е гаранция тя да стане пухкава.

  • Стъпка 2

    Питките хляб нарежете на кубчета и добавете към тестото, като продължавате да бъркате.

  • Стъпка 3

    Оставете размесената смес и изчакайте 0,5 часа.

  • Стъпка 4

    След половин час, оформете от сместа продълговати парчета и варете 15 минути в подсолена, не вряща вода, след което ги обърнете на другата страна и варете още около 5-10 минути.

  • Стъпка 5

    След сваряване, нарежете на парчета.