Стъпки на приготвяне
-
Италианското зеле трябва да се измие със студена вода. След това трябва да отделите листата от главата и да ги нарежете на тънки ивици.
-
Така приготвеното зеле трябва да оставите за половин час.
-
Наденицата трябва да се надупчи с вилица на няколко места и да се свари във вода на силен котлон.След като водата заври, намалете котлона и варете 15 минути. След това подсушете и нарежете на парчета.
-
Обелете картофите и варете в подсолена вода 15 минути.
-
Извадете картофите и внимателно намачкайте на пюре. След това го върнете обратно в тенджерата с водата от картофите.
-
Добавете зехтина и сварете.
-
Нарязаното зеле изсипете в тенджерата и варете 5 минути.
-
Поставете наденицата и варете още 3 минути.