Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Калалаатикко – финска запеканка с риба и картофи

Финската маса никога не се е отличавала с изобилие, дълго време жителите на тази страна не са използвали ястията, добавяйки към ястията основно магданоз и копър. Основата на повечето ястия са рибата и картофите и калалаатикко (kalalaatikko) не е изключение. Калалаатикко е запеканка с риба. Въпреки, че има различни варианти на запеканката, основната съставка навсякъде е една и съща.

Стъпки на приготвяне

  • Обелете картофите, нарежете ги на средни парчета и ги поставете в намазана с мазнина тенджера.
  • Почистете прясната херинга, нарежете на средни парчета и я поставете върху картофите.
  • Картофите и херингата се поръсват с дребно нарязания лук, всичко посипете с брашно и залейте с олио. Задушете на слаб огън.
  • Към сварените картофи с херингата излейте яйцата смесени с млякото.
  • Печете във фурна около 10 минути и сервирайте гореща.

Рецепти, които може да ви интересуват

Калалаатикко – финска запеканка с риба и картофи
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 300 г прясна херинга
  • 800 г картофи
  • 80 г лук
  • 50 г олио
  • 130 г мляко
  • 2 яйца
  • 1 лъжица пшенично брашно
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1
    Обелете картофите, нарежете ги на средни парчета и ги поставете в намазана с мазнина тенджера.
  • Стъпка 2
    Почистете прясната херинга, нарежете на средни парчета и я поставете върху картофите.
  • Стъпка 3
    Картофите и херингата се поръсват с дребно нарязания лук, всичко посипете с брашно и залейте с олио. Задушете на слаб огън.
  • Стъпка 4
    Към сварените картофи с херингата излейте яйцата смесени с млякото.
  • Стъпка 5
    Печете във фурна около 10 минути и сервирайте гореща.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.