Стъпки на приготвяне
-
Първо нарежете една червена чушка на кубчета и втора на малки парчета, наситнете лука на дребно, нарежете лимона и лайма на две. Овкусете сьомгата със сол, пипер, ароматни подправки, розмарин, зехтин и лимонов сок. В загрят котлон поръсете олио, добавете сьомгата и оставете за 5-8 минути в зависимост от дебелината на рибата с половин лайм.
-
Направете гарнитурата за рибата от ситно нарязания лук, запържете я в зехтин и малко масло, добавете кубчетата червени пиперки и подправете със сол и черен пипер. Поставете предварително отцедената царевица от кутията, разбъркайте и поръсете с бяло вино. След 3 минути добавете мед, сладък чили сос, 1 чаша зеленчуков бульон, поръсете с магданоз и оставете да се готви 5-10 минути, докато червените чушки омекнат.
-
Направете сос за сьомга от слънчогледово семе, което се загрява в олио, след това добавете парчета червени чушки, бяло вино и подправете със сол и пипер. След това добавете френска горчица, мед и зеленчуков бульон. Оставете да заври добре, след това го смесете. Подредете на плато царевицата с чушки, след това сьомгата със соса. Украсете с черешова клонка, листа от розмарин, кълнове и репички.