Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Грилована сьомга със сладка царевица

Впечатляващо ястие, което ще очарова вашите сетива! За по-наситен цвят на соса изберете ярко червени чушки.

Стъпки на приготвяне

  • Първо нарежете една червена чушка на кубчета и втора на малки парчета, наситнете лука на дребно, нарежете лимона и лайма на две. Овкусете сьомгата със сол, пипер, ароматни подправки, розмарин, зехтин и лимонов сок. В загрят котлон поръсете олио, добавете сьомгата и оставете за 5-8 минути в зависимост от дебелината на рибата с половин лайм.

  • Направете гарнитурата за рибата от ситно нарязания лук, запържете я в зехтин и малко масло, добавете кубчетата червени пиперки и подправете със сол и черен пипер. Поставете предварително отцедената царевица от кутията, разбъркайте и поръсете с бяло вино. След 3 минути добавете мед, сладък чили сос, 1 чаша зеленчуков бульон, поръсете с магданоз и оставете да се готви 5-10 минути, докато червените чушки омекнат.

  • Направете сос за сьомга от слънчогледово семе, което се загрява в олио, след това добавете парчета червени чушки, бяло вино и подправете със сол и пипер. След това добавете френска горчица, мед и зеленчуков бульон. Оставете да заври добре, след това го смесете. Подредете на плато царевицата с чушки, след това сьомгата със соса. Украсете с черешова клонка, листа от розмарин, кълнове и репички.

Рецепти, които може да ви интересуват

Грилована сьомга със сладка царевица
2 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/sladka-tsarevitsa-na-zrna target=_blank rel=noopener>1 консерва (340 г) сладка царевица Bonduelle</a></p>
  • <p>2 парчета (400 г) сьомга</p>
  • <p>2 червени чушки</p>
  • <p>1 лимон</p>
  • <p>1 лайм</p>
  • <p>1 голяма глава лук</p>
  • <p>1 черешова клонка</p>
  • <p>2 чаши зеленчуков бульон</p>
  • <p>1 чаша бяло вино</p>
  • <p>5 с.л. зехтин</p>
  • <p>3 с.л. мед</p>
  • <p>3 с.л. Френска горчица</p>
  • <p>2 с.л. масло</p>
  • <p>2 с.л. сладко-кисел сос</p>
  • <p>3 клонки розмарин</p>
  • <p>1/2 чаша слънчогледово семе</p>
  • <p>1 репичка</p>
  • <p>1/2 връзка магданоз</p>
  • <p>кълнове</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Първо нарежете една червена чушка на кубчета и втора на малки парчета, наситнете лука на дребно, нарежете лимона и лайма на две. Овкусете сьомгата със сол, пипер, ароматни подправки, розмарин, зехтин и лимонов сок. В загрят котлон поръсете олио, добавете сьомгата и оставете за 5-8 минути в зависимост от дебелината на рибата с половин лайм.

  • Стъпка 2

    Направете гарнитурата за рибата от ситно нарязания лук, запържете я в зехтин и малко масло, добавете кубчетата червени пиперки и подправете със сол и черен пипер. Поставете предварително отцедената царевица от кутията, разбъркайте и поръсете с бяло вино. След 3 минути добавете мед, сладък чили сос, 1 чаша зеленчуков бульон, поръсете с магданоз и оставете да се готви 5-10 минути, докато червените чушки омекнат.

  • Стъпка 3

    Направете сос за сьомга от слънчогледово семе, което се загрява в олио, след това добавете парчета червени чушки, бяло вино и подправете със сол и пипер. След това добавете френска горчица, мед и зеленчуков бульон. Оставете да заври добре, след това го смесете. Подредете на плато царевицата с чушки, след това сьомгата със соса. Украсете с черешова клонка, листа от розмарин, кълнове и репички.