Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Грилована сьомга със сладка царевица

Впечатляващо ястие, което ще очарова вашите сетива! За по-наситен цвят на соса изберете ярко червени чушки.

Стъпки на приготвяне

  • Първо нарежете една червена чушка на кубчета и втора на малки парчета, наситнете лука на дребно, нарежете лимона и лайма на две. Овкусете сьомгата със сол, пипер, ароматни подправки, розмарин, зехтин и лимонов сок. В загрят котлон поръсете олио, добавете сьомгата и оставете за 5-8 минути в зависимост от дебелината на рибата с половин лайм.

  • Направете гарнитурата за рибата от ситно нарязания лук, запържете я в зехтин и малко масло, добавете кубчетата червени пиперки и подправете със сол и черен пипер. Поставете предварително отцедената царевица от кутията, разбъркайте и поръсете с бяло вино. След 3 минути добавете мед, сладък чили сос, 1 чаша зеленчуков бульон, поръсете с магданоз и оставете да се готви 5-10 минути, докато червените чушки омекнат.

  • Направете сос за сьомга от слънчогледово семе, което се загрява в олио, след това добавете парчета червени чушки, бяло вино и подправете със сол и пипер. След това добавете френска горчица, мед и зеленчуков бульон. Оставете да заври добре, след това го смесете. Подредете на плато царевицата с чушки, след това сьомгата със соса. Украсете с черешова клонка, листа от розмарин, кълнове и репички.

Рецепти, които може да ви интересуват

Грилована сьомга със сладка царевица
2 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 1 консерва (340 г) сладка царевица Bonduelle

  • 2 парчета (400 г) сьомга

  • 2 червени чушки

  • 1 лимон

  • 1 лайм

  • 1 голяма глава лук

  • 1 черешова клонка

  • 2 чаши зеленчуков бульон

  • 1 чаша бяло вино

  • 5 с.л. зехтин

  • 3 с.л. мед

  • 3 с.л. Френска горчица

  • 2 с.л. масло

  • 2 с.л. сладко-кисел сос

  • 3 клонки розмарин

  • 1/2 чаша слънчогледово семе

  • 1 репичка

  • 1/2 връзка магданоз

  • кълнове

  • сол

  • пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Първо нарежете една червена чушка на кубчета и втора на малки парчета, наситнете лука на дребно, нарежете лимона и лайма на две. Овкусете сьомгата със сол, пипер, ароматни подправки, розмарин, зехтин и лимонов сок. В загрят котлон поръсете олио, добавете сьомгата и оставете за 5-8 минути в зависимост от дебелината на рибата с половин лайм.

  • Стъпка 2

    Направете гарнитурата за рибата от ситно нарязания лук, запържете я в зехтин и малко масло, добавете кубчетата червени пиперки и подправете със сол и черен пипер. Поставете предварително отцедената царевица от кутията, разбъркайте и поръсете с бяло вино. След 3 минути добавете мед, сладък чили сос, 1 чаша зеленчуков бульон, поръсете с магданоз и оставете да се готви 5-10 минути, докато червените чушки омекнат.

  • Стъпка 3

    Направете сос за сьомга от слънчогледово семе, което се загрява в олио, след това добавете парчета червени чушки, бяло вино и подправете със сол и пипер. След това добавете френска горчица, мед и зеленчуков бульон. Оставете да заври добре, след това го смесете. Подредете на плато царевицата с чушки, след това сьомгата със соса. Украсете с черешова клонка, листа от розмарин, кълнове и репички.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.