Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Говеждо с грах

Кайма от говеждо и свинско, подправена с грах и изпържено в горещо олио.

Стъпки на приготвяне

  • Накълцайте лука и чесъна и ги запържете в олио.
  • Потопете филийките в мляко за 10 минути и след това ги изцедете.
  • Нарежете магданоза. Сега смесете месото, магданоза, чесъна и лука, филийките хляб и яйцето и поръсете със сол и пипер.  Месете каймата 10 минути (ако имате достатъчно време, оставете сместа за 2 часа).
  • Направете кюфтета и ги изпържете в тиган.

Рецепти, които може да ви интересуват

Говеждо с грах
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 500 г Сладък зелен грах Bonduelle
  • Един лук
  • Две скилидки чесън
  • Две филийки хляб
  • 1 л мляко
  • Едно яйце
  • Магданоз
  • Копър
  • Сол
  • Пипер
  • Олио
  • Брашно
  • 20 г масло
  • 500 г кайма
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Накълцайте лука и чесъна и ги запържете в олио.

  • Стъпка 2

    Потопете филийките в мляко за 10 минути и след това ги изцедете.

  • Стъпка 3

    Нарежете магданоза. Сега смесете месото, магданоза, чесъна и лука, филийките хляб и яйцето и поръсете със сол и пипер.  Месете каймата 10 минути (ако имате достатъчно време, оставете сместа за 2 часа).

  • Стъпка 4

    Направете кюфтета и ги изпържете в тиган.