Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Говеждо филе върху спаначено канапе

Вкусна рецепта с много желязо и витамини!

Стъпки на приготвяне

  • Първо обелете скаридите, като запазите главите за по-добър външен вид и вкус. След това овкусете със сол говеждото, което трябва да бъде ичмито и зичистено, за да бъде крехко и сочно. Запържете го с олио, бяло вино и разтопено масло и добавете клонката розмарин, така че да запази вкуса си. Приготвяйте всяка част в продължение на 3 минути, докато се получи ръждив цвят.

  • След това добавете скаридите, малко масло и оставете алкохолните пари да излязат. Можете също така да поръсите с половин лимонов сок. След това го поставете във фурната заедно с чери домата, в зависимост от това как искате да приготвите говеждо (недопечено, средно или добре изпечено).

  • За гарнитура размразете нарязания спанак на стайна температура и отцедете излишната вода. Сотирайте спанака в масло, след това добавете течната сметана, пармезан, сол и пипер. Оставете го, докато спанакът стане кремообразен.

  • Сервирайте кремообразния спанак върху препечен хляб, добавете говеждото и тигровите скариди. Можете да добавите за декорация чери домати, розмарин и репични кълнове.

Рецепти, които може да ви интересуват

Говеждо филе върху спаначено канапе
1 човек 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 180 г рязан спанак Bonduelle
  • 200 г говеждо
  • 3 бр. тигрови скариди
  • 30 г масло
  • 20 г сладко кисел сос
  • 10 г пармезан
  • 4 чери домата
  • 10 мл бяло вино
  • 1 филия тостерен хляб
  • малко лимон
  • 1 клонка розмарин
  • кълнове от репички
  • едра сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Първо обелете скаридите, като запазите главите за по-добър външен вид и вкус. След това овкусете със сол говеждото, което трябва да бъде ичмито и зичистено, за да бъде крехко и сочно. Запържете го с олио, бяло вино и разтопено масло и добавете клонката розмарин, така че да запази вкуса си. Приготвяйте всяка част в продължение на 3 минути, докато се получи ръждив цвят.

  • Стъпка 2

    След това добавете скаридите, малко масло и оставете алкохолните пари да излязат. Можете също така да поръсите с половин лимонов сок. След това го поставете във фурната заедно с чери домата, в зависимост от това как искате да приготвите говеждо (недопечено, средно или добре изпечено).

  • Стъпка 3

    За гарнитура размразете нарязания спанак на стайна температура и отцедете излишната вода. Сотирайте спанака в масло, след това добавете течната сметана, пармезан, сол и пипер. Оставете го, докато спанакът стане кремообразен.

  • Стъпка 4

    Сервирайте кремообразния спанак върху препечен хляб, добавете говеждото и тигровите скариди. Можете да добавите за декорация чери домати, розмарин и репични кълнове.