Стъпки на приготвяне
-
Първо обелете скаридите, като запазите главите за по-добър външен вид и вкус. След това овкусете със сол говеждото, което трябва да бъде ичмито и зичистено, за да бъде крехко и сочно. Запържете го с олио, бяло вино и разтопено масло и добавете клонката розмарин, така че да запази вкуса си. Приготвяйте всяка част в продължение на 3 минути, докато се получи ръждив цвят.
-
След това добавете скаридите, малко масло и оставете алкохолните пари да излязат. Можете също така да поръсите с половин лимонов сок. След това го поставете във фурната заедно с чери домата, в зависимост от това как искате да приготвите говеждо (недопечено, средно или добре изпечено).
-
За гарнитура размразете нарязания спанак на стайна температура и отцедете излишната вода. Сотирайте спанака в масло, след това добавете течната сметана, пармезан, сол и пипер. Оставете го, докато спанакът стане кремообразен.
-
Сервирайте кремообразния спанак върху препечен хляб, добавете говеждото и тигровите скариди. Можете да добавите за декорация чери домати, розмарин и репични кълнове.