Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Говеждо филе върху спаначено канапе

Вкусна рецепта с много желязо и витамини!

Стъпки на приготвяне

  • Първо обелете скаридите, като запазите главите за по-добър външен вид и вкус. След това овкусете със сол говеждото, което трябва да бъде ичмито и зичистено, за да бъде крехко и сочно. Запържете го с олио, бяло вино и разтопено масло и добавете клонката розмарин, така че да запази вкуса си. Приготвяйте всяка част в продължение на 3 минути, докато се получи ръждив цвят.

  • След това добавете скаридите, малко масло и оставете алкохолните пари да излязат. Можете също така да поръсите с половин лимонов сок. След това го поставете във фурната заедно с чери домата, в зависимост от това как искате да приготвите говеждо (недопечено, средно или добре изпечено).

  • За гарнитура размразете нарязания спанак на стайна температура и отцедете излишната вода. Сотирайте спанака в масло, след това добавете течната сметана, пармезан, сол и пипер. Оставете го, докато спанакът стане кремообразен.

  • Сервирайте кремообразния спанак върху препечен хляб, добавете говеждото и тигровите скариди. Можете да добавите за декорация чери домати, розмарин и репични кълнове.

Рецепти, които може да ви интересуват

Говеждо филе върху спаначено канапе
1 човек 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 180 г рязан спанак Bonduelle

  • 200 г говеждо

  • 3 бр. тигрови скариди

  • 30 г масло

  • 20 г сладко кисел сос

  • 10 г пармезан

  • 4 чери домата

  • 10 мл бяло вино

  • 1 филия тостерен хляб

  • малко лимон

  • 1 клонка розмарин

  • кълнове от репички

  • едра сол

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Първо обелете скаридите, като запазите главите за по-добър външен вид и вкус. След това овкусете със сол говеждото, което трябва да бъде ичмито и зичистено, за да бъде крехко и сочно. Запържете го с олио, бяло вино и разтопено масло и добавете клонката розмарин, така че да запази вкуса си. Приготвяйте всяка част в продължение на 3 минути, докато се получи ръждив цвят.

  • Стъпка 2

    След това добавете скаридите, малко масло и оставете алкохолните пари да излязат. Можете също така да поръсите с половин лимонов сок. След това го поставете във фурната заедно с чери домата, в зависимост от това как искате да приготвите говеждо (недопечено, средно или добре изпечено).

  • Стъпка 3

    За гарнитура размразете нарязания спанак на стайна температура и отцедете излишната вода. Сотирайте спанака в масло, след това добавете течната сметана, пармезан, сол и пипер. Оставете го, докато спанакът стане кремообразен.

  • Стъпка 4

    Сервирайте кремообразния спанак върху препечен хляб, добавете говеждото и тигровите скариди. Можете да добавите за декорация чери домати, розмарин и репични кълнове.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.