Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Говеждо филе върху спаначено канапе

Вкусна рецепта с много желязо и витамини!

Стъпки на приготвяне

  • Първо обелете скаридите, като запазите главите за по-добър външен вид и вкус. След това овкусете със сол говеждото, което трябва да бъде ичмито и зичистено, за да бъде крехко и сочно. Запържете го с олио, бяло вино и разтопено масло и добавете клонката розмарин, така че да запази вкуса си. Приготвяйте всяка част в продължение на 3 минути, докато се получи ръждив цвят.

  • След това добавете скаридите, малко масло и оставете алкохолните пари да излязат. Можете също така да поръсите с половин лимонов сок. След това го поставете във фурната заедно с чери домата, в зависимост от това как искате да приготвите говеждо (недопечено, средно или добре изпечено).

  • За гарнитура размразете нарязания спанак на стайна температура и отцедете излишната вода. Сотирайте спанака в масло, след това добавете течната сметана, пармезан, сол и пипер. Оставете го, докато спанакът стане кремообразен.

  • Сервирайте кремообразния спанак върху препечен хляб, добавете говеждото и тигровите скариди. Можете да добавите за декорация чери домати, розмарин и репични кълнове.

Рецепти, които може да ви интересуват

Говеждо филе върху спаначено канапе
1 човек 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/naryazan-spanak-na-portsii">180 г рязан спанак Bonduelle</a></p>
  • <p>200 г говеждо</p>
  • <p>3 бр. тигрови скариди</p>
  • <p>30 г масло</p>
  • <p>20 г сладко кисел сос</p>
  • <p>10 г пармезан</p>
  • <p>4 чери домата</p>
  • <p>10 мл бяло вино</p>
  • <p>1 филия тостерен хляб</p>
  • <p>малко лимон</p>
  • <p>1 клонка розмарин</p>
  • <p>кълнове от репички</p>
  • <p>едра сол</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Първо обелете скаридите, като запазите главите за по-добър външен вид и вкус. След това овкусете със сол говеждото, което трябва да бъде ичмито и зичистено, за да бъде крехко и сочно. Запържете го с олио, бяло вино и разтопено масло и добавете клонката розмарин, така че да запази вкуса си. Приготвяйте всяка част в продължение на 3 минути, докато се получи ръждив цвят.

  • Стъпка 2

    След това добавете скаридите, малко масло и оставете алкохолните пари да излязат. Можете също така да поръсите с половин лимонов сок. След това го поставете във фурната заедно с чери домата, в зависимост от това как искате да приготвите говеждо (недопечено, средно или добре изпечено).

  • Стъпка 3

    За гарнитура размразете нарязания спанак на стайна температура и отцедете излишната вода. Сотирайте спанака в масло, след това добавете течната сметана, пармезан, сол и пипер. Оставете го, докато спанакът стане кремообразен.

  • Стъпка 4

    Сервирайте кремообразния спанак върху препечен хляб, добавете говеждото и тигровите скариди. Можете да добавите за декорация чери домати, розмарин и репични кълнове.