Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Гъби с ориз на салата
Accessible
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle
10 г сушени манатарки
150 мл топла вода
200 г ориз за ризото
1 глава ситно нарязан лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
Морска сол
Прясно смлян черен пипер
2 с.л. зехтин
Сока от 1 лимон
1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
Морска сол
Прясно смлян черен пипер
Съставки за 3човек/души
315 г Нарязани гъби Bonduelle
10 г сушени манатарки
150 мл топла вода
200 г ориз за ризото
1 глава ситно нарязан лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
Морска сол
Прясно смлян черен пипер
2 с.л. зехтин
Сока от 1 лимон
1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
Морска сол
Прясно смлян черен пипер
Стъпка 1
Накиснете нарязаните гъби за 10 мин. в съд с топла вода. Кипнете вода в голяма тенджера с малко сол. Добавете ориза за ризото и го варете 15-20 мин.
Стъпка 2
Изцедете ориза, след което го залейте с един чайник гореща вода, за да отнемете излишното количество скорбяла. Междувременно запържете лука на тих огън, докато стане прозрачен, без да покафенее.
Стъпка 3
Срежете лука на две парчета, след което го нарежете на ситно.
Стъпка 4
Разбъркайте добре всичко. Вземете една чиния и изсипете съставките за дресинга в него.
Стъпка 5
Разбъркайте добре всичко и изсипете върху ориза.
Стъпка 6
Овкусете цялата смес по ваш вкус с морска сол и прясно смлян черен пипер и оставете да се охлади.