Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Гъби с ориз на салата

Гъби с ориз, но на салата! Едно различно и неустоимо ризото! Вижте рецептата и изненадайте приятели и близки с кулинарните си хрумвания!

Стъпки на приготвяне

  • Накиснете нарязаните гъби за 10 мин. в съд с топла вода. Кипнете вода в голяма тенджера с малко сол. Добавете ориза за ризото и го варете 15-20 мин.

  • Изцедете ориза, след което го залейте с един чайник гореща вода, за да отнемете излишното количество скорбяла. Междувременно запържете лука на тих огън, докато стане прозрачен, без да покафенее.

  • Добавете гъбите  Bonduelle, магданоза и малко морска сол.Объркайте сместта гъбената смес с ориза и добавете 2 с.л. от соса от варенето.

  • Разбъркайте добре всичко. Вземете една чиния и изсипете съставките за дресинга в него.

  • Разбъркайте добре всичко и изсипете върху ориза.

  • Овкусете цялата смес по ваш вкус с морска сол и прясно смлян черен пипер и оставете да се охлади.

Рецепти, които може да ви интересуват

Гъби с ориз на салата
3 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 315 г Нарязани гъби Bonduelle
  • 10 г сушени манатарки
  • 150 мл топла вода
  • 200 г ориз за ризото
  • 1 глава ситно нарязан лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
  • Морска сол
  • Прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • Сока от 1 лимон
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
  • Морска сол
  • Прясно смлян черен пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Накиснете нарязаните гъби за 10 мин. в съд с топла вода. Кипнете вода в голяма тенджера с малко сол. Добавете ориза за ризото и го варете 15-20 мин.

  • Стъпка 2

    Изцедете ориза, след което го залейте с един чайник гореща вода, за да отнемете излишното количество скорбяла. Междувременно запържете лука на тих огън, докато стане прозрачен, без да покафенее.

  • Стъпка 3

    Добавете гъбите  Bonduelle, магданоза и малко морска сол.Объркайте сместта гъбената смес с ориза и добавете 2 с.л. от соса от варенето.

  • Стъпка 4

    Разбъркайте добре всичко. Вземете една чиния и изсипете съставките за дресинга в него.

  • Стъпка 5

    Разбъркайте добре всичко и изсипете върху ориза.

  • Стъпка 6

    Овкусете цялата смес по ваш вкус с морска сол и прясно смлян черен пипер и оставете да се охлади.