Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Гъби с ориз на салата

Гъби с ориз, но на салата! Едно различно и неустоимо ризото! Вижте рецептата и изненадайте приятели и близки с кулинарните си хрумвания!

Стъпки на приготвяне

  • Накиснете нарязаните гъби за 10 мин. в съд с топла вода. Кипнете вода в голяма тенджера с малко сол. Добавете ориза за ризото и го варете 15-20 мин.
  • Изцедете ориза, след което го залейте с един чайник гореща вода, за да отнемете излишното количество скорбяла. Междувременно запържете лука на тих огън, докато стане прозрачен, без да покафенее.
  • Добавете гъбите  Bonduelle, магданоза и малко морска сол.Объркайте сместта гъбената смес с ориза и добавете 2 с.л. от соса от варенето.
  • Разбъркайте добре всичко. Вземете една чиния и изсипете съставките за дресинга в него.
  • Разбъркайте добре всичко и изсипете върху ориза.
  • Овкусете цялата смес по ваш вкус с морска сол и прясно смлян черен пипер и оставете да се охлади.

Рецепти, които може да ви интересуват

Гъби с ориз на салата
3 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 315 г Нарязани гъби Bonduelle
  • 10 г сушени манатарки
  • 150 мл топла вода
  • 200 г ориз за ризото
  • 1 глава ситно нарязан лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
  • Морска сол
  • Прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • Сока от 1 лимон
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
  • Морска сол
  • Прясно смлян черен пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1
    Накиснете нарязаните гъби за 10 мин. в съд с топла вода. Кипнете вода в голяма тенджера с малко сол. Добавете ориза за ризото и го варете 15-20 мин.
  • Стъпка 2
    Изцедете ориза, след което го залейте с един чайник гореща вода, за да отнемете излишното количество скорбяла. Междувременно запържете лука на тих огън, докато стане прозрачен, без да покафенее.
  • Стъпка 3
    Добавете гъбите  Bonduelle, магданоза и малко морска сол.Объркайте сместта гъбената смес с ориза и добавете 2 с.л. от соса от варенето.
  • Стъпка 4
    Разбъркайте добре всичко. Вземете една чиния и изсипете съставките за дресинга в него.
  • Стъпка 5
    Разбъркайте добре всичко и изсипете върху ориза.
  • Стъпка 6
    Овкусете цялата смес по ваш вкус с морска сол и прясно смлян черен пипер и оставете да се охлади.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.