Стъпки на приготвяне
-
Накиснете нарязаните гъби за 10 мин. в съд с топла вода. Кипнете вода в голяма тенджера с малко сол. Добавете ориза за ризото и го варете 15-20 мин.
-
Изцедете ориза, след което го залейте с един чайник гореща вода, за да отнемете излишното количество скорбяла. Междувременно запържете лука на тих огън, докато стане прозрачен, без да покафенее.
-
Добавете гъбите Bonduelle, магданоза и малко морска сол.Объркайте сместта гъбената смес с ориза и добавете 2 с.л. от соса от варенето.
-
Разбъркайте добре всичко. Вземете една чиния и изсипете съставките за дресинга в него.
-
Разбъркайте добре всичко и изсипете върху ориза.
-
Овкусете цялата смес по ваш вкус с морска сол и прясно смлян черен пипер и оставете да се охлади.