Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Гъбена супа с вино

Интересен и изключително богат вкус.

Стъпки на приготвяне

  • Изчистете праз лук, срежете го на две и режете на кръгчета.

  • Пържете нарязаните гъби в тиган с обилно кокосово олио, добавете праз лук, малко сол и вино.

  • Изсипете зеленчуковата супа върху гъбите и с миксер пасирайте съдържанието докато придобие кремообразен вид, добавяйки сметана и накълцан естрагон.

  • Целите гъби се пържат и два резена хляб се изпържват в същия тиган. Когато станат готови, гъбите се сервират върху хляба заеедно с готовата супа

Рецепти, които може да ви интересуват

Гъбена супа с вино
4 човека 30-45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/gbi-naryazani">2 буркана (560 г) Гъби нарязани Bonduelle</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/tseli-gbi">1 буркан (280 г) Цели гъби Bonduelle</a></p>
  • <p>Половин праз лук</p>
  • <p>200 мл бяло вино</p>
  • <p>200 мл заквасена сметана</p>
  • <p>200 мл зеленчукова супа</p>
  • <p>Естрагон на вкус</p>
  • <p>1 с.л. кокосово масло</p>
  • <p>1/2 л супа</p>
  • <p>Сол</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Изчистете праз лук, срежете го на две и режете на кръгчета.

  • Стъпка 2

    Пържете нарязаните гъби в тиган с обилно кокосово олио, добавете праз лук, малко сол и вино.

  • Стъпка 3

    Изсипете зеленчуковата супа върху гъбите и с миксер пасирайте съдържанието докато придобие кремообразен вид, добавяйки сметана и накълцан естрагон.

  • Стъпка 4

    Целите гъби се пържат и два резена хляб се изпържват в същия тиган. Когато станат готови, гъбите се сервират върху хляба заеедно с готовата супа